Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem. Moja mama chciała anulować transakcje która jest opóźniona i nie dojdzie przed wigilią. Kliknęła zwrot i teraz allegro oczekuje na odesłanie produktu którego sprzedawca nie wysłał.
Jak mam to anulować?
Czy przesyłka została już nadana?
Jaka jest forma wysyłki?
Nie została nadana, wygenerowano tylko kod. Sprzedający napisał, że nada dopiero w poniedziałek to jest 5 dni po zakupie , gdzie zobowiązał się do wysyłki tego samego dnia. Forma wysyłki inpost.
Paczka nie została nigdy nadana.
@Ciociosann W takim razie nie ma się czym przejmować. Jeśli przesyłka nie została nadana to oczywiste, że nie trzeba niczego odsyłać.
Wiem, dlatego założyłem ten temat. Jednak moja mama chcąc zrezygnować z zakupu wygenerowała zwrot, gdzie allegro każe odesłać zakup. W tym sęk.
Wiem, dlatego założyłem ten temat. Jednak moja mama chcąc zrezygnować z zakupu wygenerowała zwrot, gdzie allegro każe odesłać zakup. W tym sęk..
@Ciociosann System Allegro jest głupi. Opcja rezygnacji z zakupu powinna być prosta, czytelna i ogólnie dostępna. Klienci kupujący u mnie często nie mogą jej znaleźć. Ona znika i zamienia się właśnie na ZWROT. Czemu Allegro nam to robi ? JA NIE WIEM co mam odpowiadać kupującym.
Kupujący jest w czarnej dziurze, jeśli to on za Ciebie zrobi - tzw ANULUJ, bo cwaniaki odmawiaja później zwrotu prowizji jeśli to KUPUJĄCY nie anuluje. Chory system z informatykami z łapanki.
@Ciociosann nic nie musisz anulować, jeśli jeszcze nie wysłał, to skontaktuj się z nim, aby nie wysyłał
Sęk w tym, że wygenerowało numer zwrotu gdy moja mama klikneła zwróć zakup. Teraz chcą odesłania tego co nie dostałem
@Ciociosann Po prostu to zignoruj. Nie musicie niczego odsyłać jeśli nic nie otrzymaliście.
Ty tylko ułomność systemu allegro - nic więcej.
@Ciociosann Nie ma znaczenia tego że chce jakiś kod, kliknąłeś zwrot- odstąpiłeś od umowy zakupu, sprzedający nie powinien już wysyłac a Ty nie odbierasz jakby wysłał, i jak nie wysłał to wg regulaminu Allegro ma 2dni na zwrot środków a wg prawa niezwłocznie al max 14dni.