anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie wysłał zamówienia, dlaczego otrzymałem etykiete zwrotną? Przesyłka nie dotarła

Ciociosann
#8 Zapaleniec#

Mam problem. Moja mama chciała anulować transakcje która jest opóźniona i nie dojdzie przed wigilią. Kliknęła zwrot i teraz allegro oczekuje na odesłanie produktu którego sprzedawca nie wysłał. 
Jak mam to anulować?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

komis-bell
#21 Demiurg#

Czy przesyłka została już nadana?
Jaka jest forma wysyłki?

oznacz moderatorów

Ciociosann
#8 Zapaleniec#

Nie została nadana, wygenerowano tylko kod. Sprzedający napisał, że nada dopiero w poniedziałek to jest  5 dni po zakupie , gdzie zobowiązał się do wysyłki tego samego dnia. Forma wysyłki inpost.

oznacz moderatorów

Ciociosann
#8 Zapaleniec#

Paczka nie została nigdy nadana.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Ciociosann W takim razie nie ma się czym przejmować. Jeśli przesyłka nie została nadana to oczywiste, że nie trzeba niczego odsyłać.

oznacz moderatorów

Ciociosann
#8 Zapaleniec#

Wiem, dlatego założyłem ten temat. Jednak moja mama chcąc zrezygnować z zakupu wygenerowała zwrot, gdzie allegro każe odesłać zakup. W tym sęk.

oznacz moderatorów

Ciociosann
#8 Zapaleniec#

Wiem, dlatego założyłem ten temat. Jednak moja mama chcąc zrezygnować z zakupu wygenerowała zwrot, gdzie allegro każe odesłać zakup. W tym sęk..

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

@Ciociosann System Allegro jest głupi. Opcja rezygnacji z zakupu powinna być prosta, czytelna i ogólnie dostępna. Klienci kupujący u mnie często nie mogą jej znaleźć. Ona znika i zamienia się właśnie na ZWROT. Czemu Allegro nam to robi ? JA NIE WIEM co mam odpowiadać kupującym.

Kupujący jest w czarnej dziurze, jeśli to on za Ciebie zrobi - tzw ANULUJ, bo cwaniaki odmawiaja później zwrotu prowizji jeśli to KUPUJĄCY nie anuluje. Chory system z informatykami z łapanki. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Ciociosann nic nie musisz anulować, jeśli jeszcze nie wysłał, to skontaktuj się z nim, aby nie wysyłał

oznacz moderatorów

Ciociosann
#8 Zapaleniec#

Sęk w tym, że wygenerowało numer zwrotu gdy moja mama klikneła zwróć zakup. Teraz chcą odesłania tego co nie dostałem

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Ciociosann Po prostu to zignoruj. Nie musicie niczego odsyłać jeśli nic nie otrzymaliście.
Ty tylko ułomność systemu allegro - nic więcej.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Ciociosann Nie ma znaczenia tego że chce jakiś kod, kliknąłeś  zwrot- odstąpiłeś od umowy zakupu, sprzedający nie powinien już wysyłac a Ty nie odbierasz jakby wysłał, i jak nie wysłał to wg regulaminu Allegro ma 2dni na zwrot środków a wg prawa niezwłocznie al max 14dni.

oznacz moderatorów