Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ricardo127 spokojnie to jeszcze nie jest koniec dyskusji, chociaż widzę, że nie bardzo wiesz jak działa prawo, to myślę, ze Allegro i tak stanie po twojej stronie
Takie jest prawo. Jeżeli produkt ma wadę, to zgłasza się reklamację a nie zwrot. A tak dobrowolnie wziąłeś winę za uszkodzenie produktu na siebie.
Niestety zwrot jest nieodwoływalny i nie masz już możliwości zgłoszenia, że przedmiot był wadliwy.
A ochrona Allegro działa, tylko niestety nie zawsze. Musisz spełnić określone warunki.
Ps. Zarówno sprzedawca jak i nabywca mają swoje prawa i obowiązki. Kupujący nie jest świętą krową, której wszystko wolno.
Ps2. Kwestia czy możesz otworzyć opakowanie bez ponoszenia kosztów jest uregulowane na poziomie UE. Allegro nie ma tu nic do powiedzenia (regulamin nie może zmieniać obowiązującego prawa).
Witam.
Ja bym się nie założył, czy aby na pewno jest tak jak na zrzucie ekranu.
Pracownicy Allegro czasami się mylą, a ostatnio nawet do pomyłek przyznają...
Dziś na przykład jak dla mnie popełnili błąd stając po stronie sprzedawcy w wątku w którym obaj pisaliśmy.
Pozdrawiam. Marek.
@MOJEGRATY5 ja o tym doskonale wiem i naprawdę Ciesze się, ze się do tego przyznają
@ricardo127 a jaki podwód zwrotu zaznaczyłeś? Bo może jednak złożyłeś reklamację...?
@ricardo127 z tego co widzę w dyskusji, sprawa została zakończona - sprzedający zlecił pomniejszony zwrot środków. Jednak Ty otrzymałeś od konsultanta instrukcję złożenia wniosku Allegro Ochrona Kupujących (dawniej Allegro Protect), więc nie nasz support nie pozostawił Cię bez wsparcia.