anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający odrzuca reklamację

GermanosPlay
#7 Wielbiciel

Zakupiłem na fv radio mib2 do samochodu , wcześniej dzwoniłem przed zakupem sprzedający zarzekał się że radio jest sprawne . Koszt ponad 2109 zł za radio , po 3 miesiącach zgłosiłem telefonicznie sprzedającemu że coś jest z radiem nie tak bo już 2 serwisy odrzucają mi poprawny montaż radia , po połączeniu online z serwisem Audi radio jest nieakceptowane i tym sposobem nie może zostać zaprogramowane . Zrobiłem reklamację radia , wada ukryta ! Sprzedający odrzuca reklamację , co mogę zrobić w tym przypadku ? 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@GermanosPlay a montowałeś w autoryzowanym serwisem, radia mają zakodowane auto, jest to zabezpieczenie przed kradzionym radiem 😞

Zdjęcie ochrony komponentu wymaga użycia narzędzia ODIS Service z dostępem online do serwera Audi (GeKo). Można to zrobić w ASO lub w specjalistycznych warsztatach elektroniki samochodowej (niezależny serwis musi mieć uprawnienia GeKo).

GermanosPlay
#7 Wielbiciel

Oczywiście , że tak ! Do obsługi serwis musi mieć dostęp online by ściągnąć ochronę komponentu oraz doposażyć radio . 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@GermanosPlay Jeśli sprzedawca odrzucił reklamację, my jako Allegro nie jesteśmy w stanie wpłynąć na jego decyzję. Czy założyłeś ze sprzedawcą dyskusję/reklamację na Allegro? 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

GermanosPlay
#7 Wielbiciel

tak , pierw dzwoniłem informując go o problemach . Jak już wiedziałem po 3 wizycie w serwisie kolejnym ze radio jest z wadą i system odrzuca założyłem reklamacje oficjalna przez allegro która sprzedawca odrzuca 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@GermanosPlay Podaj numer zamówienia. 

Nicol
oznacz moderatorów

GermanosPlay
#7 Wielbiciel

63be0070-df41-11f0-a249-3d2d3e46a926

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@GermanosPlay Z tego co widzę, rozmowa w reklamacji nie jest jeszcze zakończona. Zachęcam Cię do kontynuowania jej ze sprzedawcą. Jeśli nie uda się dojść do porozumienia, kliknij w dyskusji "poproś o pomoc Allegro". Nasi doradcy pomogą. 

Nicol
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@GermanosPlay zakup na fakturę, a oferta nie miała wyłączonej rękojmi ? jak uzasadnia odrzucenie sprzedawca, skoro masz papier z serwisu ?

GermanosPlay
#7 Wielbiciel

Założone plomby więc radio nie było otwierane przez niego , zrobiłem zdjęcia plomby są sprzedającego z logiem jego firmy a każda śrubka była pomalowana lakierem do paznokci . Kłamie że to oryginał . Zdjęcie dodałem do reklamacji tego i opisałem 

oznacz moderatorów

GermanosPlay
#7 Wielbiciel

Jak widać uzasadnienie odrzucenia reklamacji jest śmieszne , a rękojmia? Towar był sprzedany przez firmę na fv 

oznacz moderatorów