Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający dostarczył nie kompletny przedmiot jaki był w ogłoszeniu, po założeniu dyskusji o zwrot części środków za brakujący element napisał po mimo dostarczonych dowodów że nic nie będzie zwracał po czym kontakt się z nim urwał, nie odpisywał aż dostałem od pomocy allegro możliwość złożenia wniosku do allegro protect który złożyłem, dopiero po tym czasie sprzedający postanowił napisać do mnie że oferuje mi zwrot pieniędzy (mniej niż wynosi wartość brakującej rzeczy). Pytanie, zaakceptować zwrot środków od sprzedającego? czy czekać na rozpatrzenie wniosku o rekompensatę z allegro protect?
@adrian_m21 prawdę mówiąc, to Ty musisz zdecydować, bo Allegro nie zawsze wypłaca i nie zawsze pełną kwotę, więc może się okazać, że z AP nie dostaniesz nic, albo pełną kwotę
mogę nic nie dostać z AP nawet gdy udowodniłem że produkt jest niezgodny z opisem? w dodatku gdy sprzedający sam się przyznał w wiadomościach że z jego winy wynika niezgodność ? jeżeli tak to trochę lipa
@adrian_m21 tak jak napisałem rekompensata jest uznaniowa, a nie obligatoryjna, jeśli doradca uzna, że Ci się należy, to dostaniesz, ale jeśli w dyskusji sprzedający przyznał się do błędu, to masz duże szanse 😉
Rozumiem, ostatnia wątpliwość i oznaczę odpowiedzi jako rozwiązanie, we wniosku było napisane że kwota do zwrotu to za całość przedmiotu i nie było innej opcji do wyboru a ja zgłosiłem w dyskusji kwotę jako częściowy zwrot pieniędzy jako koszt niezgodności z opisem (brakującej rzeczy) i pytanie czy allegro dokona samodzielnie korekty czy niepotrzebnie zwrócą mi całość kwoty za kupioną rzecz? pierwszy raz składałem wniosek i nie wiem jak to działa
@adrian_m21 to zależy na kogo trafisz, czasem oddają całość, czasem część, czasem obciążą sprzedającego, a czasem wypłacą z "własnej kieszeni", naprawdę różnie to bywa
@adrian_m21 jak on odpisze w dyskusji że proponuje ci zwrot środków to protecta nie dostaniesz allegro automatycznie się wstrzyna i poczeka ile ci zwróci a jak zwróci to albo zamknie dyskusje automatycznie albo uzupełni ci różnicę z protect