Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam synowi słuchawki, wybrał powiedział że wszystko ok, kupiłam zapłaciłam, chińczyk przysłał nam podróbki, jak mam je zwrócić?
Bo naprawdę nie mam pojęcia do Chin to podzie z 3 tygodnie?
Masakra pomocy
Odeślij w ramach reklamacji. Adres do reklamacji masz w zakładce Reklamacja. Przy zasadnej reklamacji sprzedawca ma obowiązek zwrócić Ci całą wpłatę i koszt odesłania.
Dołącz krótkie pismo reklamacyjne - opisz wady i zażądaj zwrotu wszystkich kosztów.
Jeśli nie otrzymasz zwrotu pieniędzy, skorzystasz z Programu Ochrony Kupujących, który obejmuje towary podrobione.
Zrobiłam zwrot, ale nie mam pojęcia jak je odesłać, poczta InPost ma przerwę techniczną, a on ogólnie ma zwrot na własny koszt, nie wiem jak się za to zabrać.
Jeśli już zrobiłaś zwrot, to jest to odstąpienie od umowy bez podania przyczyny, a wtedy faktycznie odsyłasz na swój koszt. Aby tego uniknąć, wyślij mu mailem pismo reklamacyjne, napisz, że to reklamacja z rękojmi. Wtedy przy zasadnej reklamacji musi Ci oddać koszt odesłania. To samo pismo włóż do paczki. Jaki jest adres do reklamacji w zakładce Reklamacja? w Chinach? Sprawdź, bo może w Polsce. Nie myl zwrotu z reklamacją. Jeśli w Polsce, sprawa odesłania jest prosta, jeśli w Chinach, musisz poszukać kuriera lub innego operatora pocztowego, który do Chin towar dostarczy.
Najlepiej nie kupowac chinskiej tandety...ale ccc czyli cena czyni cuda😉 przeczytaj jeszcze raz dokladnie opis czy to napewno podrobki. Towar zawsze mozesz zwrocic to gwarantuje ci prawo😉
@Paulina_WikFil Nie odsyłaj w celu zwrotu, odstąpienia od umowy, jeśli musisz zapłacić za odesłanie. Wyślij w ramach reklamacji z tytułu rękojmi i żądaj wymiany rzeczy na taką jaka była w ofercie. Napisz sprzedawcy, ze w ramach reklamacji jesteś gotowa opłacić koszt wysyłki na terenie Polski a resztę on w ramach reklamacji niech opłaci lub poda adres do wysyłki na terenie Polski.
Czytając poniżej, ze dokonałaś zwrotu, odstąpieniu od umowy? Nie rozumiem dlaczego przed dokonaniem zwrotu się nie zwróciłaś o radę i pomoc?
Teraz jak inni piszą, będziesz musiała dokonać drogiej wysyłki. Aczkolwiek bym się domagał od allegro zwrotu. Jednak musisz zgłosić na policje oszustwo przez sprzedawcę i wysłać zaświadczenie allegro i im wysłać słuchawki jako pośrednikowi oraz gwarantowi zwrotu.
@Paulina_WikFil Zapewne nie komfortowa sytuacja, wysłać na swój koszt drogo, może reklamować, a jak sprzedawca z Chin, uzna nie uzna. Duża kwota zakupu tych słuchawek?
Otwórz spór - sprzedawca ma 24 godziny na odpowiedź, po tym czasie możesz tam poprosić o wsparcie pracownika Allegro. Nie zamykaj sporu dopóki problem nie zostanie rozwiązany, po każdej wypowiedzi sprzedawcy proś o pomoc Allegro.
Spór na Allegro; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
Spór na Allegro Lokalnie; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Jeżeli sprawa nie zostanie załatwiona, po 14 dniach wystąp o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących. Wnioski są rozpatrywane średnio w 7 dni.
https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
P.S.
To bardzo ciekawie, pozwoliłem sobie skopiować post ktora xyz96 nie zaproponowała w tym poście kupującemu otwarcie dyskusji oraz skorzystanie z POK 😄,może chodzi oto ze to sprzedawca z Chin.😁
@Paulina_WikFil Chętnie zobaczył bym tą ofertę, bo jeśli okaże się że syn czegoś nie doczytał, a ty robisz raban i jeszcze wyślesz przedmiot zgodny z opisem jako reklamację, to dopiero będzie cyrk.
@pulkownik66 Przykładowo jlb z myślą o jbl 🤣 bo są Chińskie oryginalne jlb 😂 dobrze pasują do Sansunga
@ZibiK30 👍🤣😂😂
@pulkownik66 Na szczęście te podróby mimo oryginalności Chińskiej produkcji w 95% są nielegalnym produktem na naszym rynku 😄
@Paulina_WikFil podstawowa sprawa czy to były oryginały w ofercie, bo jak się okaże że odrzuca reklamację będziesz w plecy wysyłkę, a zwrot 14 dni też robisz na swój koszt, ile kosztowały i co to były za słuchawki ?