Jesteście tak pomodzni jak sprzedający który przywłaszczył sobie omyłkowo wysłanym zwrot.Dzięki
Coś takiego to wyłącznie sprawa pomiędzy tobą a tym sprzedawcą. Allegro nie jest ani organem ścigania, ani sądem, aby cokolwiek narzucać stronom. Co najwyżej może podjąć się mediacji, abyście mogli się jakoś dogadać.
A jak się nie dogadasz z tym sprzedawcą, to pozostanie zgłoszenie na policję lub prokuraturę. Allegro nie ma prawa ci tu pomóc.
@Client:103770785 Masz pewność że nastąpiło przywłaszczenie? Nawet jak coś do kogoś wysłałeś omyłkowo to w Twojej gestii jest to sobie odebrać (wysłać po to kuriera ,etykietę zwrotną ,samemu pojechać lub zrobić ustalony ze sprzedawcą przelew na wysyłkę).
Witam skoro mam potwierdzenie że zwrot dotarł do sprzedającego,informuję go że został nadany omyłkowo.Mimo prób o zwrot, twierdzi że nie otrzymał takiego zwrotu.To czy to jest przywłaszczenie?
Status na śledzeniu to nie jest 100% potwierdzenie doręczenia.
Wiesz ile tu jest postów gdzie zwroty mają status dostarczony, a realnie albo nie doszły nigdzie albo poszły od razu na magazyn paczek niedoręczalnych? Weź najpierw złóż reklamację u kuriera czy w ogóle ten zwrot rzeczywiście doszedł, bo w śledzenie Delivery to nawet 3-latki przestały wierzyć... Jak będziesz miał pewnosć, że rzeczywiście doszedł i sprzedawca to wtedy komenda- kierunek Policja.
W sumie nawet nie wiadomo czym i w jaki sposb wysłałeś. Jeśli był to jakis zwrot na Twój koszt to jakieś możliwości śledzenia masz i reklamowania. Jak to był zwrot w delivery i pomyliłeś np kody nadania to średnio to widzę... A sprzedawca no cóż ciężko stwierdzić bez konkretnego sprawdzenia przez dostawcę. Może masz rację, a może rzeczywiście nie dostał, jeśli to Delivery to szanse na opcję "rzeczywiscie nie dostał" znacząco wzrastają. Może być jeszcze tak, że kurier oznaczył dostarczono i wozi to sobie na pace, aż będzie mógł rzeczywiście dostarczyć, też bywa... Albo któryś geniusz ciepnął paczkę na progu nie pracującej firmy, też obecnie standardzik...
@Client:103770785 czy otworzyłeś dyskusję ze sprzedającym, aby wyjaśnić sprawę? W razie potrzeby możesz w niej wezwać nasz support, który wesprze Cię w znalezieniu rozwiązania.
Tak z ciekawości spytam któremu sprzedawcy ma tą dyskusje założyć? Temu od którego kupił towar i go nie odesłał czy temu od którego nie kupił ale odesłał.... Jeśli temu pierwszemu to na jakiej podstawie? Jeśli temu drugiemu to odnośnie jakiego przedmiotu ma tę dyskusję otworzyć?
Zareklowaliście już nie dostarczoną przesyłkę? Masz potwierdzenie gdzie obecnie jest paczka, bo status dostarczone u Was to nawet paczki dostarczone na magazyn paczek niedostarczalnych mają?
Dlaczego problem, w którym podstawą jest sprawdzenie gdzie rzeczywiście jest paczka zrzucasz na któregoś nawet nie wiadomo którego sprzedawcę bez sprawdzenia czy w ogóle ma z nią coś wspólnego?
Dnia 03.12 otrzymałem przesyłkę od (x) sprzedającego po sprawdzeniu stwierdziłem że nie spełnia moich wymagań (wiertarko wkrętarka akumulatorowa Parkside) niestety szczotki iskrzyły bez żadnego obciążenie.Postanowiłem nadać zwrot,i znów pomyłka omyłkowo zwróciłem przesyłkę do sprzedawcy (y) u którego kupiłem zakrętarkę (ok),przy reklamacji został wygenerowany kod ,za którego pośrednictwem nadałem zwrot w paczkomacie DHL.W zakładce allegro zwroty jest info że towar u sprzedawcy oczekuje na weryfikację.Mimo kontaktu, uważają że nie otrzymał takiego zwrotu.
I właśnie tu jest różnica w mojej i Twojej logice. Ty uważasz, że status "oczekuje na weryfikację" oznacza że paczka dotarła. Ja czytam to forum codzień. Stąd wiem, że to nie musi być prawda, baaa przy Delivery jest duże prawdopodobieństwo, że to pic na wodę. Jest tu od groma postów gdzie taki sam status miały paczki np.: dostarczone na magazyn przesyłek niedoręczalnych, paczki leżące sobie na samochodzie kuriera lub paczki rzucone gdzieś tam koło firmy w godzinach jej zamknięcia ( a nawet przez płot w krzaczory). Pierwsza rzecz to reklamacja do przewoźnika. Albo potwierdzi, że paczka dotarła albo zaprzeczy, jak trafiła gdzie indziej to powinien ją znaleźć.
A moderator no cóż realnie nie powiedział Ci nawet do którego sprzedawcy masz to reklamować. Gdy zareklamujesz u sprzedawcy od którego to kupiłeś to on nie ma obowiązku zwrotu gotówki, bo nie dostał zwrotu. Gdy zareklamujesz u drugiego sprzedawcy to możesz to zrobić tylko reklamując zakupiony przedmiot czyli coś innego niż dotyczy zwrot...To cyrk na kółkach. A niech ta paczka naprawdę nie dotarła. To nie jest jakaś wielka kwota z tego co patrzę po cenach. Nie mówię, że każdy jest świety. Jednak większość sprzedawców bez powodu nie szarpała by się o taką sprawę, tylko poprosiła o etykietę, odesłała i zapomniała. Na moje oczko masz wiecej niż 50% szans, że paczka mogła rzeczywiście nie dotrzeć lub kurier zostawił ją byle gdzie i ktoś się zakumplował... Tak z ciekawości to sprawdź jakie opinie ma ten sprzedawca do którego wysłałeś paczkę, jeśli ma dobre to cisnęłabym w pierwszej kolejnosci Allegro. Ktoś z dobrymi opiniami, nie bedzie ryzykował negatywa (bo przecież tez coś Ci sprzedał), bo to zwyczajnie bardzo nieopłacalne na tym portalu. To Delivery, co za darmo to...
Bez pewnego ustalenia gdzie ta paczka jest to bedziesz się, przepychał z dwoma sprzedawcami i nie bedzie wiadomo kto ma rację. I przede wszystkim to Allegro powinno sprawdzić. Jednak Allegro robi to tylko w opisie swojej metody dostawy, a realnie bywa inaczej...
Mam już tego dość,szkoda mojego zdrowia te 240 zł nie spowodują że zbiednieję a oni się nie wzbogacą , aczkolwiek każdemu odradzę zakup u tego sprzedawcy.Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich.
@Client:103770785 nie poddaj sie, walcz o pieniądze
@Client:103770785 odradzisz zakup na podstawie (póki co) przypuszczeń?
Tak jak napisała @AnnaG-Antyki @jest spora szansa, że ta przesyłka faktycznie nigdy do tego sprzedającego nie dotarła.
Wystarczy poczytać to forum i zobaczyć ile już razy nawet sami sprzedający zgłaszali takie właśnie sytuacje.
Paczka niby doręczona, kupujący się gorączkuje a nikt tej paczki na oczy nie widział.
Później odnajdywała się np na magazynie przewoźnika albo doręczona pod Kompletnie inny adres bo kurier pomylił etykiety…
Nie twierdzę że tak było na pewno ale powinieneś najpierw złożyć reklamację do przewoźnika żeby ustalił gdzie faktycznie trafiła ta przesyłka a dopiero potem wystawiać opinie.
@Client:103770785 wybacz, nie zrozumiałam, że w tej historii występują dwaj różni sprzedający. Myślę, że warto skontaktować się z przewoźnikiem, aby upewnić się co do statusu przesyłki. My jako Allegro niewiele możemy w tej sytuacji pomóc 😞
Temat uważam za zamknięty.Koniec mam już dość będę interweniował i przewoźnika, może faktycznie nie dostarczyli przesyłki.