Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W maju 2021 kupiłem w firmie Prosilux_nb lampe halogenowa , która okazała się niesprawna .Zapkacikdm za niż 75 złotych i otworzyłem dyskusje w wyniku której zażądano dopłaty 15 złotych i odesłania zepsutej lampy .Nastrpnir przysłano mi druga lampe za łączna kwotę 90 złotych .Koldjna lampa zepsuła się i również ja odesłałem .Okazuje się ze Prosolux_nb uznał reklamacje ale chce zwrócić tylko 15 złotych bo twierdzą ze tylko tyle lampa kosztowała .Do chwili obecnej odmawiają zwrotu pełnej kwoty Ew nowej lampy .Zostałem oszukany i okradziony z moich pieniędzy .Nie odpuszczę i sprawę kieruje fi prokuratury uokik i urzędu skarbowego żeby te służby zweryfikowały legalność działania sprzedającego i certyfikatów CE bo nie dostałem tez polskiej instrukcji .Przestrzegam
@Geminilex tak jak napisaliśmy w sprawie nr 31313490 skontaktowaliśmy się ze sprzedającym, który wyjaśnił dlaczego zwrócił kwotę w takiej wysokości (halogen pozostał u Ciebie).
Tak jak poprosiliśmy w wiadomości e-mail, odpowiedz w wiadomości e-mail jeśli nie zgadzasz się z informacją przesłaną przez sprzedającego, skontaktuj się proszę ze sprzedającym, aby ustalić szczegóły odesłania lampy i halogenu jeśli chcesz ją zwrócić.
droga moderatorko nie kupowałem lampy i halogenu , kupiłem zepsuty produkt za 65 złotych a następnie na żądanie sprzedawcy DOPŁACIŁEM 15 złotych (łącznie więc 80 złotych) i otrzymałem nowy produkt , który obecnie zareklamowałem .Reklamacja została uwzględniona i sprzedawca ,chce zwrócić 15 złotych bo podobno tyle kosztował mój produkt, choć sprzedawca nigdy nie oferował na portalu Allegro halogenów za 15 złotych i takiego nigdy nie zamawiałem.W tym cały problem.Pomijam to ,że do chwili obecnej nie przesłano mi instrukcji w języku polski i potwierdzenia certyfikatów CE i mam nadzieję ,ze Allegro się tym zainteresuje.
@Geminilex po 1,5 roku to ty masz udowodnić że wada ukryta była w produkcie, przepisy zmieniły się 1 stycznia 2023
raz jeszcze ze zrozumieniem, reklamacja została uznana a sprzedawca twierdzi ,że już nie ma tych lamp w ofercie i chce zwrócić 15 złotych nie 65 plus doplata 15 czyli 80 złotych.Ponadto pomimo żądania nie dostarczono mi instrukcji w języku polskim i potwierdzenie certyfikacji urządzenia elektr CE i dopuszczenia na polski obszar celny.W konsekwencji zażądałem zwrotu mojej własności i podjąłem inne kroki prawne.Martwi mnie brak reakcji ze strony Allegro.Cala ta sytuacja budzi moje podejrzenia , gdyż sprzedano mi produkt za rzekomo 15 złotych , którego nigdy nie było w ofercie Allegro a ja zapłaciłem łącznie 80 złotych, a teraz chcą mi zwrócić jedynie 15 złotych w tym cały problem.Mam nadzieje ,ze właściwe instytucje do tego powołane wyjaśnią wszystkie wątpliwości w interesie innych klientów Allegro.
Zakręcone, należało od razu reklamować a nie godzić się na jakieś warunki! co się stało ze starą lampą? Zaczekaj na wypowiedzenie się Allegro.
od 3 tygodni czekam na wyjaśnienie sprawy cierpliwie i na nic się nie godziłem, kupiłem produkt za który zapłaciłem łącznie 80 złotych nie 15 i to jest dość proste.
Uważaj bo po 30dniach dyskusją zamyka się automatycznie i już jej nie otworzysz, odznacz ją jako nierozwiązaną przed upływem czasu.
@Geminilex poczekaj czy ja dobrze rozumiem
1 kupiłeś lampę która nie działała więc odesłałeś ją na reklamację którą firma uznała?
2 żeby ci przysłali 2 lampę musiałeś dopłacić 15zł? czyli co to inna lampa była niż ta 1? bo przy uznaniu reklamacji to jest naprawa lub wymiana na nową taką samą lub zwrot gotówki?
3 2 lampa się zepsuła i wysłałeś ją na reklamację - pytanie co się stało z 1 lampą (ty ją masz czy firma do której składałeś?)
4 żeby ci mogli zutylizować towar to musiałeś być powiadomiony np mailem (jak poszło w spam i się skasowało to nie ich wina), że jak nie odbierzesz towaru w terminie x dni to albo ci naliczą bezumowne magazynowanie albo zutylizują bo oddali za lampę więc towar już nie był twój więc mogli go wywalić do śmieci
5 wydaje mi się, że tobie zostawili starą lampę przy 1 reklamacji i wysłali ci jakąś nową inna niż ta 1 bo ciut droższą stąd dopłata 15zł więc miałeś lampę 1 i lampę 2czy mam rację?
@Geminilex jeśli sprzedawca uznał reklamację powinien oddać Ci 90 zł + koszty wysyłek, w razie problemów udaj się do rzecznika konsumenta 🙂
ps. prokuratura się tym nie zajmie, urząd skarbowy też nie, a brak certyfikatów CE zgłoś do urzędu celnego lub UOKiK 🙂 a tak swoją drogą jakość Ci brak CE nie przeszkadzało przez 1,5 roku ???
sprawa jest rozwojowa przy ignorancji ze strony Allegro sprzedawca odmówił zwrotu mojej własności i stwierdził ,że już zniszczył moja własność i jej nie odda.Nie przekazał mi też certyfikatów bezpieczeństwa i instrukcji w języku polskim.Pomimo tego ,że o wszystkim powiadomiłem Allegro żadnej reakcji.
Brak reakcji Allegro zupełnie mnie nie dziwi, a jaka jest reakcja prokuratury i US?
Moderator napisał że halogen pozostał u Ciebie
@milka1234567890 podejrzewam że lampa 1 została u kupującego i lampa 2 została mu przysłana za dopłatą bo to był inny model więc stąd 15zł i dlatego kupujący miał 2 lampy i mógł lampę 1 przedstawiającą jakąś wartość naprawić i spieniężyć stąd zwrot 15zł jako dopłatę do lampy 2