anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedajacy zglasza brak zwracanego produktu w paczce

Korek20
#7 Wielbiciel

Po odesłaniu zwrotu do sprzedającego po przez zwrot inpost sprzedający zgłosił brak jednego produktu w paczce. Po kontakcie telefonicznym oznajmił, że nie zostanie wypłacony zwrot z powodu braku jednego z dwóch produktów.
Paczkę ze zwrotem pakowałem osobiście i zostały wysłane dwa produkty.
Sprzedający powiadomił mnie ze to na mnie spoczywa dalsze rozwiązanie sprawy z przewoźnikiem (inpost) , czy to tak powinno wyglądać?  Dodam ze karton nie został zniszczony 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

jabollus
#12 Orędownik

@Korek20  napisał(a):

oznajmił, że nie zostanie wypłacony zwrot z powodu braku jednego z dwóch produktów.

Czy za ten drugi produkt, którego odbiór potwierdził, oddał Ci pieniądze?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jabollus sprzedawca odpowiada za przesyłkę jeśli zadeklarował odbiór zwrotu swoim transportem  ,wówczas on jest nadawcą i ma pełne prawo do roszczeń w stosunku do przewoźnika 

oznacz moderatorów

Korek20
#7 Wielbiciel

Tak za jeden produkt pieniądze zostały oddane

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Korek20 spytaj się sprzedawcy czy zgłosił protokół ubytku ? poinformuj go że spakowałeś wszystko i musiało zaginąć w drodze, a że po nadaniu towar nie należy do Ciebie powinien zgłosić reklamację, po rozpatrzeniu przewoźnik odda kasę lub wagowo potwierdzi że nie spakowałeś jednego produktu 🙂 

Na dziś poprawnie oddał Ci za jeden produkt bo tyle dostał 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

misiaczekmr
#11 Animator

nie ustalaj nic telefonicznie, tylko piesmnie przez dyskusję.

poproś w dyskusji o pomoc allegro, niech Ci udowodni że nie spakowałes dwóch produktów.

w razie oporu opinia negatywna + zgłoszenie do protect

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@misiaczekmr  a co jeśli w paczce na prawdę nie było drugiego produktu?, sprzedający ma zostać bez produktu, bez kasy i z negatywem na koncie🤔

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@misiaczekmr serio, niech kupujący udowodni że spakował dwa 😉 Sprzedawca otwiera paczkę widzi jeden produkt i za to oddaje 🙂 reszta to sprawa reklamacji u przewoźnika skoro miały być dwa 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów