anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedajacy zmienia cenę po zakupie

KrzysiekDrummer
#7 Wielbiciel#

Zakupiłem towar, na raty, przykładowo za kwotę 3699PLN - transakcja została pomyślnie dokonana - info na Allegro, że zakup opłacony oczekuje na ... i było ok. [zakupu dokonywałem w niedzielę]

W poniedziałek ok. 15:00 zadzwonił do mnie, ktoś ze sklepu i próbował (sam nie wiem co?) powiedzieć, że po tej cenie, za którą był wystawiony ten towar, "już się sprzedał a obecna cena wzrosła..." , twierdził że "z powodu tempa wzrostu cen wystąpił błąd na Allegro (no chyba u nich) i cena nie zostala zmieniona..." rozmowa przerwana, bo chyba mu się bateria wyczerpała.... 

Po chwili otrzymałem SMS, w którym stwierdzono, że cyt. (xxxx - to moje),  "Witam, pisze w sprawie zakupionego przez pana xxxxxxxx. Niestety mielismy blad na allegro i te produkt sprzedal sie duzo taniej niz na naszej stronie. Bardzo przepraszamy za te sytuacje ale blad jest wynikiem ogromnego tempa wzrostu cen hurtowych i niestety nie mamy na to wplywu. Mozemy zaproponowac 5%rabatu na ten produkt ale od prawidlowej kwoty lub natychmiast zwrocic calkowita kwote na pana konto. Pozdrawiam." 

Obecna cena towaru wynosi w tym sklepie (po podwyzce) 4500PLN 

Informacyjnie podaję, że w innych sklepach ten towar jest w niższej cenie nawet po uwzględnieniu w/w  5% zniżki (masakra) 

Czy mają prawo nie wysłać mi tego towaru??

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

komis-bell
#21 Demiurg#

@KrzysiekDrummer Sprzedający generalnie nie ma prawa "anulować" zakupu ale jeśli zwrócił Ci wpłatę to niewiele poradzisz.

Możesz swoich praw dochodzić na drodze sądowej ale sam sobie odpowiedz czy warto.

oznacz moderatorów