Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej!
Drodzy - pierwszy raz od lat zakupów mam taką akcję że krew mnie zalewa, a nie z nikąd pomocy czy kontaktu.
Tydzień temu zachciało mi się umilić życie żonie i kupić robota sprzątającego - to sobie umiliłem życie...
Zakup w niedziele wielkanocną ze wsparciem rat PayU - Alior. W poniedziałek wielkanocny już gotowy list przewozowy - normalnie bajka - sprzęt będzie w środę!
We wtorek, brak podjęcia paczki przez kuriera - czyli nie dostał zlecenia. W środę pierwsze telefony do sprzedawcy nikt nie odbiera a próbowałem 30 razy. Mail - cisza. Otwarcie dyskusji Cisza.
Upomnienie przez allegro - odezwali się że obsługujący allegro chory, telefonów dalej nie odbierają - jedyna odpowiedź to ta o chorutkim obsługującym - W tym czasie przedmiot podrożał u nich już o ponad 200 zł.
Piątek na koniec dnia informacja że nie wiedzą czemu przesyłka nie wysłana są w trakcie reorganizacji biura.
Dziś Poniedziałek 8 dni od zakupu - cyk nie zrealizujemy zamówienia - zwróciliśmy środki i jakiś pseudo printscreen o zwrocie.
No to do brzegu! przy ratach kto niby dostaje ten zwrot i gdzie i jak mam to potwierdzić - żaden mail nie przyszedł.
Jak skontaktować się z kimś z allegro - żeby sprawdził czy "uczciwy" sprzedawca wygenerował jakiś zwrot ? Ie to trwa, gdzie szukać informacji? ktoś coś?
Jeśli zwracał przez Allegro Finanse, pieniądze wrócą do banku przy ratach PayU lub zasilą Twój limit kredytowy przy ratach Od.nowa.
Czy faktycznie zwrócił możesz pytać tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=03326446-3f17-47ae-adf1-2d52e1419d5a
Jeśli zlecił jakikolwiek zwrot powinien otrzymać jakiegoś maila w tym temacie?
Czy sprzedawca sam może anulować zakup? czy ja musze coś robić ?
Tak, przychodzi powiadomienie o zwrocie, ale nie w momencie gdy on zlecił zwrot, tylko w momencie gdy Allegro Finanse zleciło zwrot do banku lub na limit. Nic nie musisz robić poza sprawdzeniem, czy zwrotu dokonano i poza kontaktem z bankiem w celu rozwiązania umowy kredytowej. Sprzedawca nie powinien anulować zakupu, ale jeśli nie ma towaru, nie ma innego wyjścia.
Ok w takim razie czekam - może jutro coś się wyklaruje choć czuje że to nie koniec przygody z tym sprzedającym.
Jak raty to musisz rozwiązać umowę z bankiem i kasa wraca do banku 😞
muszę rozwiązać, czy automatyczny wpływ oznacza zakończenie rat (raty 0 )?
Skontaktuj się z bankiem, zwrot wpłaty nie oznacza rozwiązania umowy ratalnej.