Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Próbuję zrobić zakupy u jednego z lokalnych sprzedawców i chciałbym odebrać produkt osobiście (dostawa 0,00 PLN). Gdzie mogę znaleźć tą opcję? Co prawda gdzieś znalazłem info, że powinienem to móc zrobić z poziomu mapki ale tego tam nigdzie nie widzę:
Przykład licytacji, gdzie opcja odbioru osobistego jest udostępniona:
https://allegro.pl/oferta/e-wedel-czekolada-klasyczna-mleczna-90-g-9929463701
pozdrawiam i proszę o pomoc
@bartuch_19 może nie udostępnia odbioru osobistego 😞
No właśnie raczej wszystko gra:
@bartuch_19 Jeśli sprzedający udostępnił odbiór osobisty, ale nie podał adresu odbioru, nie wybierzesz odbioru osobistego. Jeśli podał adres, odnalezienie tej metody jest potwornie skomplikowane. Przy opcjach odbioru w punkcie trzeba kliknąć "pokaż wszystkie na mapie", następnie na stronie z mapą po prawej na górze rozwinąć z listy "odbiór osobisty", potem należy oddalić mapę aby pokazał się punkt odbioru osobistego, następnie przybliżyć mapę i zaznaczyć ten punkt.
Sprzedający udostępnił odbiór osobisty, wskazał punkt i godziny, mimo to nie da się wybrać odbioru osobistego przy zakupie. Czy ktoś niepełnosprawny umysłowo projektuje serwis Allegro? Jak to kupić z odbiorem osobistym? Może to jest jakaś tajna opcja dla wtajemniczonych.
Napisz do sprzedawcy i umów się na odbiór osobisty.
Fajnie, Allegro samo pozbawia się prowizji od sprzedaży
@JPN-X kiedyś nie było problemu z wyborem odbioru osobistego. Obecnie tak porobili z tymi paczkomatami, tak się rzucili na tą metodę i promują ją, że ludzie nie patrzą gdzie mieszka sprzedający tylko jak są zdecydowani na zakup to kupują przez payu i zazwyczaj od razuopłacają.
A bywa tak, miałem kilka przypadków, że osoba - klijent mieszkał 3-5-10 czy 20km od domu i można było zapytać przed kupnem gdzie odbiór i nawet nie chodzi o kupno poza portalem bo ważne są w dzisiejszych czasach komentarze tak niechętnie wystawiane przez kupujących.
Nie wiem chyba nie którym w dzisiejszych czasach nie zależy na otrzymaniu błyskawicznie zakupionego towaru, specjalnie chyba chcą powierzać go firmie kurierskiej aby aby jeszcze go zgubili podczas transportu na te kilka kilometrów a wystarczyło by zapytać, może sam sprzedający mógłby dostarczyć przedmiot (tak jak ja kilka razy już po kupnie i opłaceniu przez kupującego)
@JPN-X Opcję odbioru osobistego znajdziesz po kliknięciu w przycisk "Zobacz wszystkie na mapie".
Co za genialna procedura, do zakupu dostajesz zagadkę gratis! Jakby nie można było dodać punkt odbioru osobistego na liście. Ciekawe ilu kupiło dzwoniąc bezpośrednio do sprzedawcy pomijając Allegro.