anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca mi grozi sądem za wystawienie negatywnej opinii

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:104971212
#8 Zapaleniec#

Witam,

pewien sprzedawca wysłał do mnie zamówienie, które zostało dostarczone po 10 dniach, co było dla mnie niedopuszczalne (zamówiłam przedmiot na prezent, a w opisie czasu dostawy była informacja, że wysyłka jest w ciagu 24h, co było dla mnie argumentem, dla którego wybrałam akurat tego sprzedawcę), wiec wystawiłam negatywną opinię.

Zgadzam się z tym, że jest to wina przewoźnika, natomiast sprzedawca zagroził mi poprzez SMS, że jeśli nie usunę negatywnej opinii, to skieruje sprawę do sądu. 
Cytuję: „sprawa została przekazana do kancelarii”

Jakie są moje prawa w tej sytuacji?

Dziękuję za pomoc, bo jestem bardzo wystraszona tą sytuacją.

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
az1rael
#21 Demiurg#

Dorosła jesteś odpowiadasz za to co publikujesz skoro wysłał w 24h i wina przewoźnika to owszem do sądu cię podać może i wygrać zależy co napisałaś w negatywie

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:104971212 Zgadzam się z tym, że jest to wina przewoźnika

To czemu wystawiłeś negatywa sprzedawcy a nie przewoźnikowi ??? napisz jaki to przewoźnik ???

Tak sprzedawca może Cię pozwać a Ty możesz oceniać, sprawę rozstrzygnie sąd o ile skieruje sprawę 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

No dobrze ale skoro zgadzasz się, że to jest wina przewoźnika to czemu wystawiłaś negatywa sprzedającemu?
Gdzie tu sens? Gdzie logika? Czym zawinił?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:104971212 I co dałaś się "zastraszyć" a przez wiele lat sprzedajacy dali tylko jeden przykłada wyroku i to nie do końca wiadomo o co tam chodziło. Właśnie wygrali o to im chodzi o zastraszenie kupujących. I jak piszą tu, niech kupujący kupi zapłaci i się cieszy ze coś dostanie i jak skalda reklamację to" spuść go na drzewo".

oznacz moderatorów