anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca nie chce zamienić produkt na nowy tylko chce oddać pieniądze

MAMY ROZWIĄZANIE!
konto zamknięte
Nie dotyczy

Kupiłem lampę do VW golf 5 plus, sprzedawca zaznaczył że przysługuje wymiana na nową, okazało się że ma pęknięty uchwyt odblaśnika, złożyłem reklamację z żądaniem nowej lampy w dyskusji ani razu nie wspominał o tym tylko powtarza żeby zwrócić lampę to on odda pieniądze bo nie ma na stanie drugiej, proponowałem żeby kupił inną z allegro lub **piiip** i odmienił znowu zamilkł czy w takiej sytuacji czeka mnie tylko zepsuta lampa lub zwrot pieniędzy? 

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24
QueLord
#11 Animator#

Nie dla rangi, a jedynie wbrew temu co chcesz usłyszeć - nie znaczy, że błędnie. 
Złożyłeś reklamację, Sprzedający zwrócił Ci środki, a ty dalej walczysz aby postawić na swoim. 
Kupujesz szrot, oczekując nowego produktu? 🤣

#12 Orędownik#

i widzisz Pan jest niezadowolony z naszych odpowiedz , bo sa nie po jego myśli typowy Janusz w skarpetach 🙂

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

a co masz za problem z pękniętym uchwytem odblaśnika? lampa i tak piszesz na tymczasowo to niech ci warsztat zespawa plastik albo dorobi uchwyt a ty  od sprzedawcy odzyskaj za tą usługę pieniądze zakładając że nie wyjdzie to więcej niż sama lampa @konto zamknięte 

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Dospawanie uchwytu odblaśnika przekroczy cenę lampy używanej bo jeszcze dojdzie rozklejanie i sklejanie i mam za usługę zarządać 800zł jak lampa 450?

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@konto zamknięte  napisał(a):

Dospawanie uchwytu odblaśnika przekroczy cenę lampy używanej bo jeszcze dojdzie rozklejanie i sklejanie i mam za usługę zarządać 800zł jak lampa 450?

Żadnych takich ingerencji, gdyby się popsuło nawet nie miałbyś po co reklamować, bo od razu byłoby odrzucenie reklamacji z powodu uszkodzeń mechanicznych.

UE stwierdziła, że zbyt pochopnie transakcje są zrywane, dlatego przy pierwszej reklamacji decydujący głos w sprawie ma sprzedawca - może się przychylić do żądania kupującego, ale nie musi. Wybrał zwrot pieniędzy - takie ma prawo. Kropka.