Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokonałam zakupu maseczek od razu przelałem pieniądze, sprzedający zwlekał z wysyłką 13 dni , zawiadomiłam allegro i zgłosiłem ze anuluje zamówienie ponieważ już kupiłem maseczki w innym sklepie, poprosiłam o zwrot pieniędzy. Sprzedający pomimo to wysłał towar i nie chce oddać pieniędzy. Ja już nie chcę tych maseczek i nie wiem czy mam nie odbierać przesyłki i domagać się zwrotu pieniędzy, czy odebrać i odesłać, allegro nie ustosunkowało się do mojego problemu.
W skrócie - jeśli sprzedający podał na aukcji termin, a nie dotrzymał, masz prawo rozwiązać umowę z uwagi na niedotrzymanie przez sprzedawcę warunków aukcji. Czasem jednak Allegro samo zmienia przewidywany czas dostawy, bazując na dotychczasowym czasie wysyłek, de facto ingerując w umowę. Sam miałem przykład, gdy kupujący rozpoczął spór/dyskusję - bo co prawda ustawiłem czas wysyłki na 3 dni, ale All zmieniło mi na 24h. Ale to wszystko w przypadku podanego czasu - jeśli taki czas podany nie był, firma ma co do zasady 30 dni na wysyłkę. Jeśli kupiłaś od firmy - masz także prawo do zwrotu towaru bez podania przyczyny.
@Vryko wreszcie ktoś wspomniał o 30 dniach 🙂 Tak sprzedawca ma 30 dni na wydanie towaru a to następuje jak przewoźnik przekazuje towar klientowi, o ile nie umówili się inaczej, podany czas wysyłki nie jest czasem wydania, więc tak naprawdę przez nazewnictwo, większość firm ma 30 dni na wydanie towaru 🙂 🙂 🙂 Mało która firma deklaruje czas wydania towaru 😉
Jeśli to firma i poprawnie odstąpiłeś od umowy sprzedawca ma 14 dni na oddanie kasy, towaru nie musisz odbierać, jego problem że wysłał po odstąpieniu 🙂
Dziękuję bardzo za poradę. Pozdrawiam.
Dziękuję za poradę, pozdrawiam serdecznie.
@Alga10 Możesz nie odebrać towaru ale także możesz odebrać i zwrócić bez podania przyczyny
Dzięki, pozdrawiam.