Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem 3 przedmioty z płatnością „Zapłać później”. Sprzedawca poinformował SMS-em o braku jednego koloru, do jednego przedmiotu. Zgodziłem się na proponowany przez sprzedawcę kolor, informując że po otrzymaniu paczki zdecyduję czy go zostawić czy odesłać.
Po dostawie w systemie Allegro pojawiła się informacja o pełnym zwrocie pieniędzy, mimo że sam zwrotu nie zgłaszałem. Poprosiłem sprzedawcę o potwierdzenie rozliczenia w systemie, ale zamiast tego otrzymałem prośbę o przelew bezpośredni.
Przez 2 tygodnie próbowałem uzyskać jakąś informację od sprzedawcy w wiadomościach Allegro. Pod koniec okresu zwrotu wygenerowałem kod zwrotu na 2 przedmioty (jednego użyłem i byłoby nie fair go zwracać). Teraz sprzedawca chce, żebym odesłał wszystkie 3 rzeczy – ja proponuję, że zapłacę jeszcze raz za tę, którą zostawiłem u siebie, ale tylko przez Allegro.
Otworzyłem dyskusję, ale w niej też dostałem automatyczną odpowiedź „Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe.” i potem brak kontaktu przez ponad 24h. Poprosiłem Allegro o pomoc w wyjaśnieniu sytuacji i dostałem od sprzedawcy kolejny automat tej samej treści co wcześniej.
Najwyższa pora żeby własne wiadomości też zacząć generować LLMem?
On nie ma możliwości rozliczenia tego w systemie. Musiałbyś drugi raz kupić. A wtedy musi wysłać, bo jak nie to statystyki mu szlak trafi. Nawet jakbyś kupił i ewentualnie od razu anulował to system z automatu Ci kasę będzie chciał oddać (nie da się go powstrzymać), a jak odbierzesz i odeślesz to też musi zwrot wykonać bo inaczej statystyki trafi... To taki standardzik Allegrowy...
Prawdopodobnie zwyczajnie się jakiś pracownik pomylił i odesłał całość zamiast części kasy. Bywa. Systemowo marne szanse wyprostowania tego.
Choć fakt mógłby jak człowiek odpisywać...
@wiekszy a jak chcesz to wpłacić przez Allegro ? dopłatę do transakcji jest możliwość ale tylko do 30 zł !!!
Jak tak się stało to albo dopłać za ten jeden produkt na konto albo oddaj wszystko jak nie masz zamiaru płacić 😉 Nic innego nie zrobisz 😞