Witam, zakupiłam od sprzedawcy XYZ nogi do ławki. Paczka wysyłana wszystko okej, po czym dzwoni do mnie kobieta (numer telefonu inny niż na allegro u sprzedawcy) i mówi że muszę albo dopłacic albo odesłać bo ona się pomyliła i wyslała zły profil nóg. No mówię ,okej nie przyjmę paczki poprostu. Na następny dzień dzwoni znowu , że ona pojechała do inpostu i zamieniła paczki i już wszystko okej. No mówię spoko że udało się ogarnąć bo zależy mi na czasie . Po czym przyjeżdża kurier, płace i wszystko ok i znowu dzwoni ona..że te nogi co przyszły są złe , że muszę je zwrócić albo dopłacic - w formie blika . Tutaj mi się lampka zapaliła, bo prosiłam o numer konta a kobieta chce blik, na allegro nikt go mnie oficjalnie nie napisał o nie wiem co teraz robić bo naprawdę nie chce zostać oscamowana
@Agata514098839 poproś o informacje przez allegro (centrum wiadomości) i numer konta bo nie masz blik-a
Podaj moderacji, jaka to transakcja, jesli chcesz aby to sprawdzili.
Na razie zresztą jest ok. Masz towar za który zapłaciłaś, zobacz tylko, czy masz przysłany zgodny z zamówieniem.
@Agata514098839 widzę, że w zamówieniu wybrałaś płatność za pobraniem i ją opłaciłaś. Jeśli produkt to nie jest ten, który chciałaś, zgłoś jego zwrot, a następnie złóż nowe zamówienie. Nie polecam robić Blika poza Allegro, bo jeśli coś będzie z tym przedmiotem nie tak, lub w ogóle go nie otrzymasz, nie będziemy mogli wówczas Ci pomóc, bo będzie to zakup poza Allegro.