Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Gdyby sprzedawcy mieli wliczać w koszt błędy produktyzacji Allegro na którą nie ma wpływu to równie dobrze by mogli rozdawać towar za darmo.
@kadet1212 a co masz w zakładce Moje zakupy? Tam jest tytuł oferty napisany przez sprzedawcę.
@kadet1212 Problem jest taki jak już ktoś wspomniał - produktyzacja.
Allegro stworzyło sobie katalog produktów do używania którego zmusiło sprzedających i zawiera on masę błędów. Najgorsze jest to, że nawet weryfikując produkt przy wystawianiu aukcji gdzie wszystkie parametry się zgadzają ktoś inny może po czasie zgłosić zmiany w katalogu, zmienić parametry, ilość sztuk itp. i jeśli te zmiany zostaną zatwierdzone to tworzy się problem.
Nie wiemy jak było dokładnie w Twoim przypadku ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że była to wina katalogu allegro - nie wina sprzedawcy i to jest bardzo ważne żeby to zrozumieć.
Sprzedawca odpowiada za tytuł i opis który tworzy sam.
Całą resztę allegro może zmienić bez jego zgody i wpływu ale oczywiście winą za to wszyscy będą już obarczać sprzedającego.
Jakby tego było mało allegro na początku wyświetla tytuł z katalogu a nie tytuł który wpisał sprzedawca.
Ja sam raz padłem ofiarą tego katalogu - wystawiłem konsolę, sprzedała się i niedługo po odbiorze przesyłki dostaję wiadomość "Gdzie są gry które były w tytule oferty?".
Sprawdzam i co się okazuje? Ktoś dodał do tytułu katalogu "+ 5 gier" - i co ja mam wtedy zrobić?
"No coz skoro to problem Allegro. Rozumiem ze allegeo musi pokryc koszt tych brakujacych produktow"
Wszystko ładnie pięknie tylko, że allegro nawet w swoim oficjalnym sklepie w takich sytuacjach powołuje się na błąd i na tym się kończy - były już tu tematy na forum.
Stworzyli sobie "potworka" za którego nie chcą brać odpowiedzialności.
Szkoda ze wlasnie z allegro nikt Tu sie nie wypowiedzial....
@kadet1212 a co allegro ma się tu wypowiadać. Ich stanowisko jest takie, że to sprzedawca blednie podpiął produkt pod ofertę i to jego problem.
nie sprzedawca błędnie podpiął tylko allegro błędnie produkt stworzyło, w takim przypadku do usranej śmierci sobie może sprzedawca podpinać produkt skoro baza jest zła to i podpięcie będzie złe
To jakis zart. Kazdy chyba zgodzi sie ze najbardziej tutaj rzuca sie w oczy 10 szt.
Najbardziej rzuca się w oczy cena oraz zdjęcie, które pokazuje 1 sztukę.
Przy jedenej sztuce moze I jest oczywsty blad ale przy wiekszej ilosci ten obraz sie troche jednak troche rozmydla. Coz cena ktora zaplacilwm za 12 szt wydawala mi sie atrakcyjna. Cena za 6 raczej jest zawyzona. Tak czy owak czuje sie oszukany.
to nie żart tylko jawne łamanie praw konsumentów
Tylko dlaczego do tej pory nie zajely sie tym organyn sciagania. Przeciez to jawne wyludzenia
A poszedłbyś z tym na policję? Chce ci się o parę złoty plus nalepkę dzielny klient? Podejrzewam że policja zgłoszenie przyjmie i umorzy a uokik na 1 zgłoszenie nie kiwnie palcem, czyli realia po zbóju
na 1 może nie kiwnie ale na setki/tysiące podobnych jak widać już kiwa.
W sumie nie wiem czemu sie dziwie w tym dzikim kraju jak Kowalski wyludzi cos za 100 zl to strasza go 8 ma latami wiezienia. Jak wyludza korporacja milliony to nikogo to nie obchodzi...
Coz dam wam znac co zadecydowalo Allegro. Jednego jestem pewien. Jesli nie wynagrodza mi to jakos sensownie to koncze ze smartem i kupuje prima 🙂
pewnie Cię zmartwię, ale wszystkie nowości allegro kopiuje właśnie od a em a zet o en więc tam nie jest lepiej.
@kadet1212 to jest wina allegro
zgłoś to do uokik inspekcji handlowej
allegro wyświetla oferty kupującym w innej formie niż je wystawili sprzedawcy
konkurencja z primem jest także ułomna - a nawet gorsza
tylko tam kupując w oddziale innym niż pl możesz dostać fakturę na firmę z oddziału polskiego wystawioną w euro z vatem w zł i po niemiecku
@kadet1212 napisał(a):
To jakis zart. Kazdy chyba zgodzi sie ze najbardziej tutaj rzuca sie w oczy 10 szt.
To nie żart tylko allegro ^^
Ale lubię te nowe zmiany, wreszcie ma się zgadzać tylko prowizji a zadowolenie kupującego przestało mieć znaczenie 😁
To forum nie ma NIC wspolnego z rzeczywiatoacia. W dyskusji allegro wykazalo ze to sprzedawca linkuje produkt z katalogiem tak wiec ponosi wylaczna ospowiedzialnosc za swoje bledy. Sprzedawca zostal zoobowiazanie do uzupelnienia zamowienia. Troche to trwalo ale zostalo organiete. A to forum to chyba glownie sprzedawcy ktorzy albo lubia oszukowac kupujacych I zwalac wine na allegeo albo popelniaja bledy I nie potrafia sie do nich przyznac. Cierpi na tym niestety reputacja Allegro wiec troche to dziwne ze nie usuwaja wrzodow.