anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawcaa domaga sie zwrotu za opakowanie bo blister przeciety, czy ma racje?

--MOCNY--
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@--MOCNY-- a w parametrach produktu było, że opakowanie oryginalne? Równie dobrze przy rozpakowywaniu mógł rozciąć 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie masz obowiązku zwracać w oryginalnym, ale sprzedajacy może obniżyć zwrot jeżeli wartość towaru zmalała.

oznacz moderatorów

--MOCNY--
#7 Wielbiciel#

Z towarem się nic nie salo, został zwrócony bez negatywnych uwag sprzedawcy, ale by sprawdzić czy wentylator współpracuje z urządzeniem musiałem go rozpakować. W blistrze był regulator obrotów 230v do wentylatora łazienki. Po podłączeniu wentylator buczał wiec oddałem . Czytałem ze wentylatory indukcyjnie nie zawsze dobrze współpracują , to zależy od danej specyfiki napięciowej w okolicy. U mnie źle współpracował.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A co bylo w blistrze bo normalnie tabletki lub suplementy sa w blistrach 

oznacz moderatorów

--MOCNY--
#7 Wielbiciel#

W blistrze był regulator obrotów 230v do wentylatora łazienki. Po podłączeniu wentylator buczał wiec oddałem . Czytałem ze wentylatory indukcyjnie nie zawsze dobrze współpracują , to zależy od danej specyfiki napięciowej w okolicy. U mnie źle wspołpracowal

oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel#

Skoro wiedziałeś że wentylatory indukcyjne nie współpracują z regulatorami mocy to po co było otwierać blister? 

Zapewne wiesz że obroty silnika indukcyjnego najlepiej regulować falownikiem.

oznacz moderatorów

--MOCNY--
#7 Wielbiciel#

Nazwa MAJSTER do czegoś zobowiązuje....

Otóż mylisz się wentylatory współpracują z silnikami indukcyjnymi tyko trzeba wcelować w charakterystykę a ze charakterystyka prądu i silnika są zmienne to trzeba to zrobić empirycznie. Nie jestem elektrykiem ani elektronikiem wiec ci tylko powiem ze dobrałem i to u tego samego sprzedawcy i nie jest to falownik. https://allegro.pl/oferta/sciemniacz-nakablowy-bialy-80w-34x70x33mm-1393-w-6883216833

Natomiast blistery zostały opracowane dla zabezpieczeń zdrowotno- higienicznych ( lekarstwa, szczoteczki do zębów itp.

mam tez stanowisko allegro ze takie opakowanie mogę w tym przypadku otwierać

"Sprzedający ma prawo obniżyć kwotę zwrotu z powodu opakowania, tylko jeżeli jest ono integralną częścią zamówienia. W tym wypadku nie ma ku temu podstaw"

oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

A czy w sklepie fizycznym masz możliwość podpięcia wentylatora do swojej sieci? Z otrzymanym produktem możesz zrobić to samo, co w sklepie fizycznym - nic więcej. Za blister nie powinien Cię skasować, ale - moim zdaniem -  jak się uprze, to za zmniejszenie wartości produktu, jak najbardziej.

oznacz moderatorów