Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dokonalem platnosci za zakupione przedmioty zwyklym przelewem bankowym. Jak zmienic status zakupow na "oplacony" ?
@wachu Nie da się tak zrobić, masz płatność bezpośrednio za towar na konto sprzedającego, zakup poza Allegro.😁 Jakby Allegro w jakiś sposób zatwierdziło Ci płatność jako opłaconą to automatycznie bierze odpowiedzialność za zakup, Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy, ale życzę CI żeby tak się stało.🤗
prosilem, zebys przestal sie tu udzielac, czego nie rozumiesz ?
Tranzakcja zostala zawarta na portalu allegro. Nie umowilismy sie poza Allegro, tak zeby sprzedajacy uniknal oplaty za wystawiona aukcje, tylko zostalo to zrobione oficjalnie za pomoca portalu. Zakup zostal dokonany. Platnosc nie ma z tym nic wspolnego, bo Allegro pobiera prowizje od zawartej tranzakcji. Rozumiem, ze jesli towar oplacony jest za pomoca mechanizmow portalu, to wtedy trudniej sprzedajacemu wykrecic sie z prowizji, ale tu nikt sie z zawartej tranzakcji nie wykreca.
Zrozum że sprzedajacy wprowadził Cie "manowce" ponieważ płatność powinna odbyć się przez AF i nawet z przelewem tradycyjnym. Podając swój własny nr rachunku spowodował że płatność nie jest zaksięgowana przez Allegro, więc i prowizji nie zapłaci, chyba że Allegr, w jakiś sposób zaksięgują twoją płatność.😐
@wachu przykro mi, ale jeśli @A3dam ma rację to nie będzie możliwości oznaczenia tej płatności jako "zakończona", ponieważ zakup był poza Allegro w takiej sytuacji nie mam czego wyjaśniać z operatorem, ponieważ dla niego jest to po prostu anulowana płatność.
My natomiast nie mamy możliwości oznaczenia jej jako zakończonej, ponieważ miała miejsce poza Allegro, więc nie możemy sprawdzić czy wpłata dotarła do sprzedającego.
W takiej sytuacji pozostaje Ci kontakt ze sprzedającym.
@la_nika
pozostaje Ci kontakt ze sprzedającym.
Przecież sprzedający w tej sytuacji też nie zmieni statusu płatności na Allegro.
Jeśli mam rację ? Masz wątpliwości ?
To Autor wątku napisał:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/status-zakupu-nieoplacony-po-dokonaniu-pl...
że zapłacił przelewem zwykłym na konto sprzedawcy
@A3dam owszem nie zmieni, miałam na myśli to, że w kwestiach związanych z tym zamówieniem pozostaje kontakt ze sprzedającym, ponieważ w tej chwili jest to zakup poza Allegro.
Dzięki za zwrócenie uwagi, moja odpowiedź mogła wprowadzić w błąd.
@la_nika
Można odnieść wrażenie, że Kupujący nie ma problemu z realizacją zamówienia (przynajmniej nie tego dotyczy wątek), ale z kłującym w oko komunikatem o nieopłaconym zamówieniu na Allegro.
brawo, wreszcie, po kilku godzinach zbednej dyskusji.