anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

sto milionów za dziesięciogroszówkę

-Margot-
#7 Wielbiciel#

Czy można w ten sposób się promować żeby dostać się na stronę główną? Czy jest to sposób na anulowanie nieudanej dla sprzedawcy licytacji?

https://allegro.pl/oferta/10-gr-groszy-2002-mennicza-piekna-15570931660

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

pecela
#17 Koryfeusz#

Formalnie sprzedawca może się domagać realizacji zakupu na drodze sądowej. Ma w takich sprawach spore szanse na wygraną.

Licytacja to nie zabawa. Oferując jakąś kwotę, trzeba być w stanie ją zapłacić. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak jak i drugą stronę, do sądu zawsze można iść ale czy coś się ugra, inna sprawa.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Tylko weź się wytłumacz dlaczego zaoferowało się tak absurdalną kwotę. Przecież jak kupujący powie, że dla jaj, to można być prawie pewnym, że sąd nakaże zapłatę.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@-Margot-  Czy chcesz powiedzieć że to sprzedający sam sobie licytuje?  Ryzykowna teza, ja  myślę że to raczej jacyś dowcipnisie licytują dla zabawy.  Takie licytacje  są na lokalnym częste i nikogo już  nie dziwią.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@br. tyle że to zwykłe allegro, nawet jak ma to być dla zabawy czy wybicia się to zapomniał że ma promowaną ofertę i prowizji mu za to nie zwrócą z tego co pamiętam. 

Wydaje mi się że to do usunięcia @Enigma45 ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

-Margot-
#7 Wielbiciel#

not tak założyłam, bo co to za dowcip jak dostaniesz wezwanie do zapłaty albo w najlepszym razie bana, ale ja mało widziałam więc myślałam że Allegro jako poważny serwis działa prawidłowo i wygrana licytacja musi zostać opłacona, dobrze wiedzieć ojjj 😅

oznacz moderatorów