anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Super Sprzedawca :)

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Jakim cudem sprzedawca z takimi statystykami ma SS?

https://allegro.pl/uzytkownik/COMPARTSALLEGRO1/oceny

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

LEW433
#21 Demiurg#

Twój poziom jakości sprzedaży jest na poziomie Super i spełniasz pozostałe warunki programu, więc 4 września otrzymujesz tytuł Super Sprzedawcy. 20 września Twój poziom jakości spada z poziomu Super do poziomu Dobry. Pomimo to utrzymasz tytuł Super Sprzedawcy, ponieważ w ciągu ostatnich 30 dni przez co najmniej 14 dni Twoja jakość sprzedaży była na poziomie Super.

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@vonNogay ostatni negatyw w marcu, tylko jedna ocena z uciętymi gwiazdkami - przecież do statystyk liczy się tylko ostatnie 30 dni 😉 

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@sl-aw-ek dzięki za wyjaśnienie, faktycznie poczytalem i SSa przydziela automat na podstawie statystyk z ostatniego okresu 🙂 Trochę to głupio wyglada jak sprzedawca z 93% jest SS, ale skoro takie zasady to OK 🙂

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@vonNogay  Pięknie, przeczytałem sobie odpowiedzi sprzedającego do komentarzy i dziwę się że usunięto niektóre komentarze  kupujacych a pozostawiono  wypowiedzi sprzedającego szkalujące byłego premiera.   Allegro chyba ma nadzieję na proces o zniesławianie?

Przecież za takie wpisy sprzedawca powinien byc po prostu zablokowany.

Czy  Allegro ma zamiar stać się platformą polityczną?

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@br. Czytałem te komentarze i wygląda na to, że ktoś w tej firmie pożegnał się z pracą w marcu, ale na wypowiedzeniu swoje nabroił. No chyba że to była dyscyplinarka.

br.
#21 Demiurg#

@drekenzes  Nas nie obchodzi co kto nabroił, widzę firmę, firma powinna dbać o porządek u siebie i o wizerunek. Powinna być również jakaś konkretna reakcja Allegro.

Ta firma tak samo dba o wizerunek jak dba Allegro, są siebie warci.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@br.  napisał(a):

@drekenzes  Nas nie obchodzi co kto nabroił, widzę firmę, firma powinna dbać o porządek u siebie i o wizerunek. Powinna być również jakaś konkretna reakcja Allegro.

Ta firma tak samo dba o wizerunek jak dba Allegro, są siebie warci.

Ja się zgodzę, ale reakcja Allegro powinna być natychmiastowa już pół roku temu. Teraz to już ciut późno wczas, zwłaszcza że sobie wyprostowali obsługę. Niezły musieli mieć burdel w firmie, że dopuścili taką osobę do obsługi transakcji.

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@br. Juz bez przesady z tym szkalowaniem. To, że dany polityk mija się z prawdą, jak napisal ten sprzedawca, to akurat jest łatwo udowodnić. Wystarczy np. puścić wypowiedz jakiegoś polityka sprzed roku i aktualną, gdy twierdzi coś odwrotnego. Gdyby politycy mieli pozywać obywateli, za to, że któryś twierdzi, że są kłamcami to musieliby pozwać połowę społeczeństwa. Ogolnie ludzie maja prawo do rozliczania polityków z obietnic wyborczych. Jeśli ktoś twierdzi np. że w 100 dni na 100% zrealizuje 100 rzeczy, a potem realizuje 10% to jak najbardziej można stwierdzić, że jest kłamcą.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@vonNogay  Ja to wszystko wiem ale nie wydaje mi się żeby Allegro było własciwym miejscem do propagandy politycznej czy takiej opcji czy innej. Allegro powinno się wyrażnie od takich zapisów odciąć a użytkownik powinien to odczuć.  @az1rael 

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@br. mi takie komentarze nie przeszkadzają i wg mnie allegro nie powinno tu działać, chociaż też uważam, że profesjonalny sprzedawca/firma unika takich tekstów. Tutaj widać, że ma się do czynienia raczej z kimś w typie Janusza biznesu 😉

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@br. Byłego premiera nikt nie szkaluje on ma chyba 2 prawomocne wyroki z tego paragrafu więc można nazywać rzecz po imieniu 

oznacz moderatorów

renja13
#10 Popularyzator#

Nazwisko byłego premiera i słowo kłamca to przecież synonimy. Polacy nie bez powodu nazywają go piniokio. Dobrze, że mamy ustrój, jaki mamy, bo w innym wypadku mogłoby rzeczywiście być tak jak pragnął były premier - harowalibyśmy za miskę ryżu.

A co do "super sprzedawcy" to trzeba przyznać, że jest super "sprytny", ustawiając zagraniczny adres do zwrotów💩 Profesor kombinatoryki.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Nawiasem mówiąc sprzedawca fajnie sobie poradził ze zwrotami, wysyłka z Polski, a zwrot do Niemiec 🙂 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@vonNogay tyle że smarta się traci w takim układzie, ale eliminuje większość zwrotów 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@vonNogay  napisał(a):

Nawiasem mówiąc sprzedawca fajnie sobie poradził ze zwrotami, wysyłka z Polski, a zwrot do Niemiec 🙂 

Ale legalne.....

Co więcej, całkiem niezła część elektroniki dostępnej na rynku ma swój serwis w Niemczech.

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@drekenzes wiem, że legalne, nawet jedna z moderatorek to kiedyś potwierdziła. Można pójść dalej w tym kierunku i ustawić zwroty np. na Wyspy Kokosowe 😉

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Bardzo słuszna koncepcja,  po co utylizować  odpady w Polsce?

Ale te odpady pewnie i tak kiedyś do na trafią.

Obejrzałem jego oferty, to mi sie kojarzy z jakiś bazarem gdzie stary złom sprzedają, może sobie ktoś coś dopasuje.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@br. Ja kilkanaście lat temu pracowałem przy sprzedaży elektroniki, to jak przyjechały nam Telefunkeny z Niemiec 47 Cali LCD, to trzeba było 3-4 chłopa by wyłożyć taki TV na półkę. Waga plazmy to był pikuś na tle tego czegoś. 20 cm grubości, elektronika wyglądała jak z lat 80-tych, radiatory po kilogramie.... Zupełnie jakby człowiek cofnął się o 40-50 lat. Pobór mocy był jak duży grzejnik 😄 Nie można tego było przyrównać do konkurencji typu Samsung czy LG.

Więc w nowoczesnych Niemczech elektronika wyglądająca jak za czasów ZSRR nadal jest w użyciu.