anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem rower el. z Chin. Padł akumulator-na Allegro nie ma aku. Zakup poza Allegro(prop. sprzed.)??

MAMY ROZWIĄZANIE!
art-met
#8 Zapaleniec#

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
vonNogay
#17 Koryfeusz#

Pozostaje kontakt z firmą, od której kupiłeś albo szukanie na chińskim serwisie ali..

oznacz moderatorów
art-met
#8 Zapaleniec#

Kupiłem oczywiście na Allegro! Przesłałem sprzedawcy wszelkie dane zakupu, screeny, rachunek a on cały czas twierdzi, że nie może znaleźć mojego zakupu.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@art-met  jeżeli kupiłeś na Allegro to już masz połowę  sukcesu. Klikasz Moje Zakupy, potem znajdujesz ten rower, klikasz Szczegóły >>  Zgłoś problem

Tam opisujesz problem, musisz wyraźnie napisać czego oczekujesz:  wymiany roweru czy może dostawy nowego akumulatora ?

Sprzedający będzie miał 24 godziny na udzielenie ci wyjaśnień i propozycji rozwiązania. Jęsli nie odpowie to wtedy poprosisz o pomoc Allegro i dalej zgodnie z podpowiedziami w dyskusji.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jak zakup był poza to na na pomoc portalu nie masz co liczyć. Pozostaje ci na własną rękę szukać firmy która ci go wcisnęła i u nich składać reklamację . Nawet jak ci się uda znaleźć sprzedawcę to zapewne będziesz go musiał do niego odesłać na swój koszt i łudzić się że ją uzna i zwróci ci koszty (a te będą niemałe) . Kupowanie od "chińczyka" jest bardziej ryzykowne od kupowania kota w worku. 

oznacz moderatorów
art-met
#8 Zapaleniec#

Kupiony na Allegro. Sprawdzałem na forach 'elektryków" - przeciętny akumulator wytrzymuje 4 - 5 lat. Mój padł dokładnie dwa tyg. po upływie gwar. (2 lata).

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@art-met  Niepotrzebnie doradzałem ta dyskusję, on jednak padł po 2 latach. Sorry, nieuważnie czytałem....😳

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Pozbądź się go najlepiej, tu na Allegro nie uzyskasz pomocy. Ale jak jesteś złotą rączka to bez problemu dobierzesz jakiś inny akumulator, ważne napięcie, prąd Waty i rozmiar oczywiście.

oznacz moderatorów
art-met
#8 Zapaleniec#

Nie chcę się go pozbyć - oprócz aku wszystko jest ok, no i trochę go doinwestowałem. Fakt, Allegro umywa ręce - już po gwarancji. Zauważyłem taki myk u Chińczyków. Wystawiony towar po jakimś czasie znika z oferty (może złe oceny?) i pojawia się pod inną nazwą choć wszystko jest takie same. Również mój rower zniknął z oferty. Pojawiła się nowa, taka sama oferta pod inną nazwą.  

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@art-met  napisał(a):

Nie chcę się go pozbyć - oprócz aku wszystko jest ok, no i trochę go doinwestowałem. Fakt, Allegro umywa ręce - już po gwarancji. Zauważyłem taki myk u Chińczyków. Wystawiony towar po jakimś czasie znika z oferty (może złe oceny?) i pojawia się pod inną nazwą choć wszystko jest takie same. Również mój rower zniknął z oferty. Pojawiła się nowa, taka sama oferta pod inną nazwą.  

Zazwyczaj zmienia się towar i sprzedawca, ale działają nadal, tylko pod innymi nazwami. Jest to szczególnie widoczne na azjatyckich portalach - część osób dostaje fajny towar, reszta zamawia okazję, dostaje badziew, opinie sprzedawcy i oferty lecą na łeb na szyję.... Nagle wszystko znika i pojawia się to samo i ten sam sprzedawca w nieco odmienionej formie i zaczyna się cyrk od początku.

Jeśli chodzi o chińskie akumulatory, to miałem takie w jednym urządzeniu. Dziwił mnie ten drugi zapasowy. Pierwszy z dnia na dzień padł po 12 miesiącach, wymieniłem na drugi, który działał dokładnie 12 miesięcy. To mnie zadziwia, jak potrafią dokładnie zaprojektować i wyprodukować akumulator, by jego żywotność wynosiła dokładnie okres gwarancyjny, max kilka dni dłużej. Działa bez zarzutu i nagle krach.

Zmiany modelu tylko z nazwy, by utrudnić naprawę... aby kupić kolejny egzemplarz.

#8 Zapaleniec#

Po wielodniowych zmaganiach z chińską firmą BAYWOO, która "nie potrafiła" odnaleźć w swoich papierach mojego zakupu, gdzie ja podałem wszelkie dane, dopiero po przekazaniu im screenów 4 dokumentów obudzili się i zaproponowali zakup nowego aku za - uwaga! 1600zet!! A rower odpowiednik mojego kosztuje 3300 zł. Wcześniej, gdy ja kupowałem był dużo droższy. Kupię go a za dwa lata następny i następny. Mają skubańcy łeb do interesów!! 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@art-met  Na allegro jest mnóstwo akumulatorów,  niedawno doradzałem do hulajnogi.

Są  tez firmy które się trudnią  wymianą - regeneracją baterii  ale wiecej nie zapodam.

Problem w tym że  wyszukiwarka  allegrowa jest do  d***  a ja nawet nie wiem czego chcesz szukać.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

podpowiedź:  udaj się do jakiegoś serwisu rowerów,  oni są bardziej rozeznani  w tym co można a co nie i prawdopodobnie pomogą.  Tanio nie będzie.

oznacz moderatorów
art-met
#8 Zapaleniec#

Dzięki - tak będę musiał zrobić.

oznacz moderatorów
art-met
#8 Zapaleniec#

Boję się zakupu na Alle. To może być kolejny Chińczyk. Prędzej regeneracja.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Internet jest wielki, nikt nie ma takiego aku?

oznacz moderatorów