anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon zablokowany przez operatora

konrad_k92
#7 Wielbiciel

Telefon po półtorej roku został zablokowany przez operatora z uwagi na brak opłat ratalnych.  Od jakiegoś czasu pojawiały się komunikaty o konieczności uregulowania płatności. Podczas zakupu w treści ogłoszenia nie było żadnej informacji że telefon pochodzi z systemu ratalnego i nie jest własnością sprzedającego. W dyskusji sprzedająca wypowiedziała się raz - że prosi o wyrozumiałość i czas. Od 10 dni ja i allegro bezskutecznie wzywa ją do wypowiedzi i przekazaniu informacji np. o adresie do odsyłki. Telefonu również celowo nie odbiera. Co mogę dalej zrobić z takiej sytuacji ? Nie jest dla mnie satysfakcjonujące również to że sprzedająca opłaci jakimś cudem ratę i urządzenie zostanie na chwilę odblokowane - nie zaufam już temu urządzeniu ponieważ już straciłem dostęp do wszelkich zgromadzonych na nim danych. Kolejny raz nie mogę sobie na to pozwolić.

Sam w ramach społeczności allegro kilkukrotnie wskazywałem na ogłoszenia o sprzedaży takich telefonów która rzekomo objęta jest zakazem, a sam zostałem oszukany ...

https://allegro.pl/listing?string=samsung%20zablokowany

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/zakup-telefonu-zablokowanego-przez-operat...

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@konrad_k92 widzę, że nasz support wypowiedział się w dyskusji wczoraj. Proszę o cierpliwość i kontynuowanie sprawy w dyskusji - nasz doradca pomoże Ci w znalezieniu rozwiązania.

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

konrad_k92
#7 Wielbiciel

A co z ogłoszeniami które wskazałem ? Telefony zablokowane i w pełni dostępne do zakupu. 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@konrad_k92 przekazaliśmy sprawę tych ofert do weryfikacji. 
Pamiętaj, że możesz samodzielnie zgłosić oferty, które budzą Twoje wątpliwości. Na dole każdej oferty znajdziesz zakładkę "Zgłoś naruszenie". 

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów