anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon zablokowany przez operatora

konrad_k92
#7 Wielbiciel#

Telefon po półtorej roku został zablokowany przez operatora z uwagi na brak opłat ratalnych.  Od jakiegoś czasu pojawiały się komunikaty o konieczności uregulowania płatności. Podczas zakupu w treści ogłoszenia nie było żadnej informacji że telefon pochodzi z systemu ratalnego i nie jest własnością sprzedającego. W dyskusji sprzedająca wypowiedziała się raz - że prosi o wyrozumiałość i czas. Od 10 dni ja i allegro bezskutecznie wzywa ją do wypowiedzi i przekazaniu informacji np. o adresie do odsyłki. Telefonu również celowo nie odbiera. Co mogę dalej zrobić z takiej sytuacji ? Nie jest dla mnie satysfakcjonujące również to że sprzedająca opłaci jakimś cudem ratę i urządzenie zostanie na chwilę odblokowane - nie zaufam już temu urządzeniu ponieważ już straciłem dostęp do wszelkich zgromadzonych na nim danych. Kolejny raz nie mogę sobie na to pozwolić.

Sam w ramach społeczności allegro kilkukrotnie wskazywałem na ogłoszenia o sprzedaży takich telefonów która rzekomo objęta jest zakazem, a sam zostałem oszukany ...

https://allegro.pl/listing?string=samsung%20zablokowany

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/zakup-telefonu-zablokowanego-przez-operat...

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@konrad_k92 widzę, że nasz support wypowiedział się w dyskusji wczoraj. Proszę o cierpliwość i kontynuowanie sprawy w dyskusji - nasz doradca pomoże Ci w znalezieniu rozwiązania.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

konrad_k92
#7 Wielbiciel#

A co z ogłoszeniami które wskazałem ? Telefony zablokowane i w pełni dostępne do zakupu. 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@konrad_k92 przekazaliśmy sprawę tych ofert do weryfikacji. 
Pamiętaj, że możesz samodzielnie zgłosić oferty, które budzą Twoje wątpliwości. Na dole każdej oferty znajdziesz zakładkę "Zgłoś naruszenie". 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów