Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie ☺️ Mam problem z telefonem zakupionym na aukcji chińskiego sprzedawcy. Otóż, telefon zakupiłam w styczniu 2024 roku. Od kilku dni pada mi płyta główna. Telefon ciągle się restartuje w trybie bezczynności.
Jako że nie minęły jeszcze 2 lata od zakupu postanowiłam zgłosic reklamację telefonu sprzedawcy.
Poprosiłam o wymianę lub naprawę. Otrzymałam informację że mogę go naprawić w każdym serwisie tel w Polsce 😄 mam przesłać fakturę a on mi zwróci koszty naprawy.
Nie zgodziłam się na taką propozycję, ponieważ kwota wymiany płyty głównej w serwisie to ok 1300 zł czyli mniej więcej tyle ile warty jest telefon.
Propozycja sprzedawcy: "Wyślę Ci nowy telefon, ale zamkniesz dyskusje" 😄🫣
Odpisałam, że problem dalej jest nie rozwiązany i nie zamknę dyskusji.
Jego kolejna propozycja - zwrot 500 zł a pozostają kwotę zwróci jak naprawie telefon i prześlę fakturę.
Pomóżcie, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Co mogę zrobić? Czy faktycznie możliwe jest aby sprzedawca zwrócił mi koszty za naprawę telefonu?
Podpowiedzcie co robić?
Cześć!
Cokolwiek zrobisz poza allegro, trudniej będzie to udowodnić w razie czego. Rozumiem, że "maj frendy" mogą mieć ciężko z naprawą produktu poza naszym krajem, ale cóż, sami postanowili sprzedawać produkty u nas, a przynajmniej tak wynika z Twojej wiadomości. Osobiście, dalej domagałbym się, bez żadnych ceregieli, wymianę na nowy i... Tyle.
...albo wynegocjuj 500 złotych i naprawę, wtedy to będzie deal 😉
Powodzenia!
Dziękuję na podpowiedź ☺️
Dyskusja w toku 😄
"Proszę zakończyć dyskusję i zorganizować dostawę nowego sprzętu.
2. Prosimy o zwrot uszkodzonego sprzętu i skorzystanie z bezpłatnego serwisu gwarancyjnego.
3. Jeśli naprawisz to sam, zwrócę Ci pełną kwotę. Na chwilę obecną prosimy o wpłatę zaliczki w wysokości 500 zł. " ☺️
Dzięki ☺️ Wyleczyłam się już z zakupów od Chińczyków. Teraz chciałabym tylko uzyskać zwrot kosztów za telefon lub wymianę na nowy.
Myślicie, że odesłanie do nich telefonu coś da? Można im wierzyć że go naprawią lub odeślą nowy? Nie wiem jak postąpić.. 🤷🏻♀️
Pozdrawiam i dziękuję
Cześć,
Nie wierz Chińczykowi, twardo stój przy swoim. Reklamacja nie jest zamknięta, póki fizycznie nie otrzymasz towaru, bądź zwrotu gotówki. Broń boże niczego nie naprawiaj, bo:
- albo nic Ci nie zwróci
- albo podważy koszt naprawy, a tu ciężko będzie Ci udowodnić, że cena naprawy jest zasadna
Osobiście wolałbym zwrot gotówki i nie kupowałbym znów od Chińczyka, ale to już Twój wybór 😄