Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Konkretnie:
Zakup 30 gru 2020, 12:13
Dalej
Oczekuje na nadanie
30 gru. 2020, 15:18
W drodze
31 gru. 2020, 12:37
U kuriera
4 sty. 2021, 08:35
Doręczona
4 sty. 2021, 12:56
Do kiedy mam czas na jakąś reakcję ?
@Mac20ek00 od chwili odebrania paczki
Czyli 18 stycznia max. ma być odesłana, czy 18 stycznia max. mam wyrazić chęć zwrotu ?
@Mac20ek00 Tak,14 dni na podjęcie decyzji o rezygnacji i 14 dni na odesłanie.
@Mac20ek00 Od dnia odebrania paczki masz 14 dni na zgłoszenie zwrotu i kolejne 14 dni na odesłanie towaru. Jeśli na przykład otrzymałeś paczkę 1 stycznia, możesz zgłosić zwrot do 15 stycznia. Jeśli 15 stycznia jest dniem nieroboczym, możesz zgłosić zwrot w kolejnym dniu roboczym.
Męczę, wiem ;), ale wychodzi na to że w sumie mam 28 dni na nadanie zwrotu ?
@Mac20ek00 Na odesłanie, tak.
@Mac20ek00 Na nadanie paczki tak, 28 dni, na zgłoszenie rezygnacji 14 dni.
Super. Dzięki All 🙂
Nie wiem czy ten temat z automatu się zamknął czy nie.
Na co zwrócić uwagę, żeby nie mieć problemu ze zwrotem, z ew. pomniejszeniem wartości zwrotu przez sprzedawcę, bo widzę tu tematy o tym ?
Zaznaczam, że zakupiony sprzęt nawet nie został rozpakowany z oryginalnego pudelka, a nawet karton z folii strecz, a zwrot spowodowany jest chęcią zakupu przeze mnie ( od tego samego sprzedawcy ) podobnego sprzętu, ale 2krotnie droższego, o lepszych parametrach i większej ilości funkcji do wykorzystania.
@Mac20ek00 W takiej sytuacji sprzedawca niczego nie może Ci pomniejszyć. Zrób sobie zdjęcia samego przedmiotu, opakowania, a także procesu pakowania, a najlepiej nagraj film telefonem. Trzeba uważać, bo niektórzy sprzedawcy potrafią kombinować przy zwrotach.
Pakowania nie będzie, bo paczki nie rozpakowałem 😉