Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę uprzejmie o odpowiedz, na zwrot pieniędzy przez kupującego jest 14 dni, czy do tych 14 dni wlicza się też SOBOTY i NIEDZIELE, czy liczy się te 14 dni bez SOBÓT i NIEDZIEL, od obebrania towaru zwrotu przez sprzedajacego, odesłanego (zwróconego) przez kupujacego .
proszę o odpowiedź
Alan_700
@Alan_700 sprzedawca ma 14 dni kalendarzowych na zwrot kasy od odstąpienia, może się wstrzymać do momentu otrzymania towaru lub potwierdzenia nadania 🙂
czyli jak np odebrał towar ode mnie za zwrotu, np we Czwartek, 01. 08. 2024 to taki przykład, to mam to liczyć tak od czw, piątek , sob, niedziela, aż do 13 lub 14.08.2014, łącznie z SOBOTAMI I NIEDZIELAMI czy dobrze zrozumiałem, czy SOBOTY I NIEDZIELE TEŻ SIĘ WLICZAJĄ DO TYCH 14-tu dni . Czy dni kalendarzowe to łącznie z SOBOTA I NIEDZIELĄ, bo niektórzy piszą TAK inni że NIE w internecie . proszę o dokładną odpowiedz.
@Alan_700 14 dni zaczyna swój bieg o północy dnia następującego po dniu w którym zostało złożone oświadczenie o odstąpieniu od umowy (zgłoszenie zwrotu).
Liczą się dni kalendarzowe ale jeśli 14 dzień jest dniem wolnym od pracy to liczy się kolejny następujący po nim dzień roboczy.
Nie rozumiemy się, mi nie chodzi o to że 14 dzień wypada np w niedziele i sprzedawca mi przeleje te pieniądze w poniedziałek 15-tego bo w Sobote i w Niedziele nie księgują, tylko czy te 14 dni liczy się też z SOBOTĄ I NIEDZIELĄ, czyli liczymy we Wtorek zwrot, a więc liczymy - Środa, Czw, Pt, Sob, Niedz, Poń, Wt, Śr, Czw, Pt, Sob, Niedz, Poń, Wt (we Wtorek otrzymuje kase, ostateczny termin bo jest już 14 dni licząc też z SOBOTĄ i NEDZIELĄ . Czy dobrze to rozumiem, proszę o odpowiedz, pracownika ALLEGRO, czy SOBOTY I NIEDZIELE też się liczą, czy NIE . , bo ja nadal nie rozumiem, czy dni KALENDARZOWE LICZĄ SIĘ TEŻ Z SOBOTĄ I NIEDZIELĄ .
Jak sobota niedziela to do poniedziałku, ale ma 14dni od chwili odstąpienia od umowy zakupu a nie otrzymania zwrotu towaru.
Ok rozumiem, czyli Dni Kalendarzowe uwzględniają też Soboty i Niedziele - 14 dni . Właśnie przeczytałem w przepisach prawnych Konsumnckich, że jest to 14 dni w które skład wchodzą też dni wolne od pracy czyli Soboty, Niedziele . ok problem już opanowany . Dziękuje za pomoc .