anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Termin zwrotu towaru przy wysłaniu niekompletnego produktu

Szymloks
#7 Wielbiciel#

Witam, mam pytanie odnośnie zwrotu towaru.
Czy jeśli otrzymałem na początku towar niekompletny (laptop bez pamięci RAM o którym mowa była w aukcji) i sprzedający dosłał go po tygodniu to czy prawo do zwrotu towaru się nie wydłuża?
Bez kompletności produktu był utrudniony test sprawności laptopa. Na portalu Allegro miałem możliwość zwrotu towaru, ale po założeniu dyskusji pracownik Allegro twierdzi, że czas na zwrot minął. Także twierdzi inaczej niż system który pozwolił mi zwrócić towar.

Równie dobrze sprzedawca mógł mi wysłać laptop bez dysku itp i dosłać go po 14 dniach i wtedy również nie mógłbym dokonać zwrotu?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

xyz96
#21 Demiurg#

@Szymloks Czas na zwrot towaru bez podania przyczyny wynosi 14 dni od daty otrzymania tego towaru i nie wydłuża się, jeżeli towar był niekompletny. Jednakże jeśli przedmiot ma wady, możesz złożyć reklamację z rękojmi, masz na to minimum rok. Przy rękojmi możesz domagać się naprawy, wymiany, obniżenia ceny lub zwrotu wszystkich kosztów po odesłaniu sprzętu.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@xyz96  "sprzedający dosłał go po tygodniu "

Zdaje sie przyczyna reklamacji zostala usunięta. No chyba że @Szymloks  znajdzie inna wadę produktu lub aukcji

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale mogłeś zgłosić zwrot i czekać na reakcję sprzedającego, masz przecież 14 dni na zwrot i 14 dni na odesłanie po zgłoszeniu zwrotu czyli 28 dni, ale widzę że sprawa się rozwiązała bo w zasadzie to jest reklamacja.

oznacz moderatorów