Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem New Nintendo3DS XL ( link do oferty : https://allegro.pl/oferta/new-nintendo-3ds-xl-9430539000?snapshot=MjAyMC0wNi0zMFQxNjoxNDozNlo7YnV5ZX...)
W opisie produktu istnieje informacja, że konsola nie posiada ładowarki, jest nietestowana oraz jest bez możliwości zwrotu. Po otrzymaniu produktu i ściągnięciu zewnętrznej klapki zorientowałem się że konsola nie zawiera baterii. New 3DS XL bez niej się nie uruchomi nawet jeżeli jest podpięty do prądu, konsola jest więc w pełni niezdatna do użytku. Nowa oryginalna bateria jest aktualnie praktycznie niedostępna. Nie było informacji że konsoli brakuje tak ważnego elementu.
Czy byłaby możliwość zwrotu towaru?
Tak. Opisz problem tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa Domagaj się zwrotu wpłaty, zapytaj gdzie i jaką metodą odesłać towar w ramach reklamacji. W Dyskusji pomoże Ci pracownik Allegro. Zwróć jednak uwagę, że w opisie jest podany stan "uszkodzony". To może spowodować, że sprzedawca nie uzna reklamacji i pomoc Allegro będzie bezskuteczna, choć masz prawo reklamować wady, które nie były podane w opisie.
@Client:47809444 Sprzedawca raczej nie jest firmą. Wiec zwrotu jako takiego nie możesz zrobić. Ale możesz reklamować brak baterii. Otwórz też dyskusję i w razie czego zaproś do niej pracownika allegro.
@Client:47809444 Napisał że brak tylko ładowarki, co jest nieprawdą w twoim przypadku,bo brakuje też baterii.Sprzedający odpowiada jednak za towar który sprzedaje i powinien sprawdzić kompletność i go opisać.Pisz tutaj i nie zamykaj dopóki się sprawa nie wyjaśni. https://allegro.pl/dyskusje/nowa
@pulkownik66 Z tego, co widzę na fotkach, to chyba jakieś śrubki trzeba poodkręcać, żeby dostać się do baterii? Wobec tego sprzedający mógł nie wiedzieć, że nie ma tam baterii, prawda?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Jasne- ale teraz już będzie wiedział że baterii nie ma.Nieznajomość prawa nie zwalnia ................. i wszystko jasne.
@pulkownik66 Jakie prawo ma zastosowanie w przypadku przedmiotów opisanych jako "uszkodzone"? Czy każdy musi na wszystkim się znać?
@Knowhere Nie- nie musisz się znać na budowaniu domu,ale jak go budujesz to też nie musisz? A jak coś sprzedajesz, to przynajmniej sprawdź kompletność oferowanego przedmiotu.
@pulkownik66 Sprzedawał konsolę jako uszkodzoną. Poza tym, jeśli rzeczywiście na tym się nie zna, to nic dziwnego że w niej nie grzebał (skoro i tak nie miał ładowarki do niej).
Tak czy owak nie odpowiedziałeś na pytanie, co ma do tego nieznajomość prawa?
@Knowhere Nie ma co się drapać, bo w tej sytuacji- racja leży po środku sporu.
Mógł-nie mógł, chciał-nie chciał, umiał-nie umiał i takie tam pitu pitu.
Spokojnej nocy.
@pulkownik66 Ja się nie drapię😉 Nie znam ani kupującego, ani sprzedającego - rozważałem tylko możliwe scenariusze z pozycji osoby, która też czasem wystawia uszkodzone części do kompów.
Wzajemnie:)