Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej zakupiłam 30.11. plastelinę . Na opisie jest plastelina 9 razy jakąś kolorowa i 19 z brokatem. Nie ma informacji że cena jest za 1 sztuke. Zakupiłam więc 24 sztuki w cenie 49.99. odbieram dzisiaj przesyłkę okazała się jedna plastelina. Oczywiscie mam screeny aukcji . ( Aukcja została zmieniona chwilę po zakupie i opłaceniu mojego zamówionego towaru na 24 sztuki ) na opis za cena za 1 plastelinę. Nie zostałam poinformowana o tym.ze aukcja dotyczy jednej plasteliny poprostu towar zist wysłany. Opis jest nie zgodny. Co.mam zrobić ?
@elzinka16 Wgląd do aukcji z chwili zakupu masz w zakładce Kupione, po kliknięciu w tytuł oferty. Jeśli tam masz cenę za 24 sztuki, albo za to, co widać na zdjęciu, a w aukcji to wszystko jest wystawione pod jedną sztuką i nie ma informacji, że cena dotyczy jednej sztuki, to sprzedawca chce Cię oszukać. Cena dotyczyła wszystkich sztuk. Otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa w nim zgłoś problem i następnego dnia poproś tam o pomoc pracownika Allegro. Sprzedawca ma obowiązek odpowiedzi w sporze w ciągu 24 godzin. Po otwarciu sporu sprzedawca szybko zmieni zdanie i dośle brakujące sztuki. Jeśli to było Allegro Lokalnie, spór otworzysz tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Jeżeli po otwarciu sporu problem nie zostanie rozwiązany, napisz tu ponownie.
Otwórz spór, tam pracownik Allegro Ci pomoże.
Nie ma informacji że cena za sztukę.
Zmieniona aukcja
Więc powinnam dostać jeszcze 23 sztuki .
@elzinka16 No nie wiem. Z tego co widzę, to albo sprzedający zgubił jedno zero w cenie, albo wkleił nie ten opis. Znalazłem taką aukcję w archiwum allegro (chyba od tego samego sprzedającego) i tam 24 szt. kosztowały ponad 700 zł (aczkolwiek data oferty to był lipiec 2019).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Hej. Zgłosiłam spór. Mam możliwość odstąpienia od umowy albo dobiegać się o pokrycie różnicy pomiędzy ceną zakupu zamówionego towaru a produktem który otrzymałam . Co mam rozumiec ?
Ja nie widzę tej aukcji, zdjęcia są zamaskowane. Moim zdaniem masz prawo domagać się dosłania pozostałych sztuk z oferty, jeśli kupiłaś wszystkie. To jest reklamacja. Nikt nie może Cię zmuszać do odstąpienia od umowy.
No tak. Nie mają już plastelin. Czekać aż allegro pomoże ? Bo dopiero jutro mogę poprosić pracownika o pomoc
Poczekaj do jutra i poproś o pomoc Allegro. Pracownik obejrzy aukcję i napisze, jakie powinno być rozwiązanie. Jeśli nie ma już towaru, niech Ci sprzedawca odda większą część ceny, tak, abyś finalnie zapłaciła za jedną sztukę, którą otrzymałaś.
elzinka16 zaczekaj i poproś administrację o wypowiedź .
@elzinka16 ewidentna próba wykorzystania błędu karton 24 sztuk chodzi po 500 - 600 zł 😄 Nie wierzę że nie wiedziałaś 😉
Błąd w opisie i wprowadzenia klienta w błąd. Owszem plastelina nie jest tania bo kupuje i wiem. Ale jako kupujący czytając że jest taka oferta kupuje proste i logiczne
Duża część osób wertuje aukcje szukając i chcąc wykorzystać błąd sprzedawcy.
Czy to zgodne z prawem? Tak
Czy to etyczne? Nie
Ale każdy ma swoje sumienie i wartości.
Nie poprostu klient kupuje gdy widzi atrakcyjną ofertę. Sprzedawca mógł napisac ewentualnie zadzwonić o zmianie oferty która została.zmiwnina krótko po moim zakupie czasu mi sporo .ja jestem stratna z czasem na który czekałam z.dziecmi . Ja jak.popelniam.bledy w pracy ponoszę konsekwencjie .
Tak, już są zdjęcia. Kupiłaś 24 sztuki, sprzedawca tyle powinien wysłać.
Była tu podobna akcja z filiżankami ze dwa tygodnie temu, sprzedawca wystawił dwie, w opisie i tytule też były dwie, na zdjęciu dwie, a wysłał jedną.
Więc ci.powinnam zrobić ? Jestem w tym zielona .
Poczekaj do jutra na pracownika Allegro. Kupiłaś 24 sztuki a dostałaś jedną.