Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam problem chciałem kupić u pewnego sprzedawcy dwie czesci do samochodu
i gdy dodaje obie do koszyka obie czesci maja tego samego przewoznika plus ta sama cene wysylki za pobraniem
to z 25 zl robi mi sie 50 zl za wysylke co jest totalnie dla mnie nie oplacalne , sprzedajacy wyjątkowy gb....ur ma na to wywalone , mowilem mu ze chetnie kupie ale musi cos z tym zrobic zebym tyle nie placil za wysylke , zaproponowalem zeby choc jedna czesc zrobil jako wysylka 0 zl i odrazu kupuje , ale on niema totalnie na to ochoty i mi odpisuje ze jak chce kupic ten towar to mam zaplacic te 50 zl i tyle dla mnie to jest naciaganie klienta na dodatkowe koszty , oraz zarabianie na tego typu transakcjach , jak to rozwiązac ? czemu portal allegro nie potrafi zrobic automatycznie jednej ceny od jednego sprzedawcy gdzie kupuje sie kilka przedmiotow ktore są lekkie i małe
@hdtv_fan warunki oferty znasz , teraz decyzja - kupuje lub nie ... taki masz wybór .
nie , dla mnie to jest naciaganie klienta na dodatkowe koszty
Tak ma ustawione w ofercie, dostawa. Rozmawiaj ze sprzedającym.
witam jak juz wspomniałem nic to nie daje , od pewnego czasu praktycznei wiekszosc rzeczy kupuje na **piiip** inna kultura zakupow plus paypal , ale nie wszystko sie da znalazlem interesujace mnei rzeczy na allegro ale totalnie mnie rozlozylo podejscie do klienta ? czy ci ludzie nie chca zarabiac ? wolą nie sprzedac zeby zalegalo na polce ?
Wszystko zależy od sprzedającego. Jeżeli chce wysyłać wszystko w osobnych paczkach to będzie tak wysyłał i tyle, nikt nie zmusza Cię do zakupu u niego. Allegro nie ma wpływu na cennik wysyłek, każdy sprzedawca ustala go indywidualnie.
jak juz wspomniałem takie oferty powinny byc odrazu sprawdzane przez allegro !! dla mnie to zarobek na paczkach nic pozatym , niema wytlumaczenia jak wyzej
@hdtv_fan allegro nie ingeruje w ceny towarów oraz kosztów dostawy bo pobiera od jednego i drugiego prowizję .
dobra wychodzi na to ze sprzedawca niech sie kisi z swoim towarem kolejne lata , miesiace , dziekuje za opinie jednak trzeba przestawic sie calkowicie na [edycja]
@hdtv_fan idąc Twoim tokiem myślenia Allegro powinno też ingerować jak np. jeden model telewizora sprzedawca A wystawi za 3500 zł, a sprzedawca B ten sam model tv wystawi za 5000 zł... Jak śmie!
Po to masz rozum byś przekalkulował, gdzie opłaca ci się kupić. To nie socjalizm z urzędowo regulowanymi cenami.
1) być może po prostu części nie wejdą do jednej paczki, być może przekroczą wagę
2) byc może cena częsci jest tak "atrakcyjna" (czyt zaniżona w porównaniu do rynku) że zyskiem sprzedającego jes własnie wysyłka bo cena sprzedaży nie pokrywa kosztów ( Sam piszesz że cena jest atrakcyjna)
3) Byc może ryzyko i duża ilośc nieodebranych przesyłek pobraniowych powoduje to że sprzedający chce "odrobić" część strat które wygenerowali inni kupujacy którzy nie odebrali takich przesylek.
Jak widzisz powody mogą być różne.