Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostatnio jak chciałem kupić używany dysk, to sporo sprzedawców odmówiło mi udostępnienia raportu S.M.A.R.T., więc wybrałem oferty, w których mogłem ten raport zobaczyć.
Podobnie jak przy kupowaniu aut używanych, podaje się historię auta, przebieg, itp. itd., tak samo powinno być przy sprzedaży innych rzeczy, do których podobne informacje można podawać. Jakieś screeny z testów, benchmarków, itp. itd..
To powinno być obowiązkowe. Jeśli nie można pokazać takich ekranów z testów, to chociaż opisać historię takiej rzeczy i jakieś dodatkowe informacje specyfikujące jej zużycie...
@yovish, dziękuję za Twoją sugestię. Przekażę ją w odpowiednie ręce. 🙂
@yovish Moim zdaniem troszkę przesadzasz. Jest wielu użytkowników którzy likwidują niepotrzebne komputery, sprzedają co się da, ale nie mają pojęcia o parametrze SMART czy programach diagnostycznych. Po prostu sprzedają stary używany dysk.
Oczywiście masz prawo domagać się raportów diagnostycznych ale w firmach zajmujących się zawodowo wymianą podzespołów, no i za odpowiednią opłatą.
Akurat ja potrafię taki raport przedstawić ale myślę sobie że jeżeli miałbym za nędzne parę zł udzielić dwuletniej gwarancji (rękojmi) na używany dysk i jeszcze podać go testowi który wypadnie różnie, to taniej będzie ten dysk wyrzucić a wymagający klient niech sobie kupi dysk nowy.
Pozdrawiam