anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawienie ofert polskich sprzedawców

Marswg
#7 Wielbiciel#

Witam, jestem częstym kupującym na allegro i przeglądam sporo ofert. Od dłuższego czasu jednak jest sporo ofert w "niezwykle" atrakcyjnych cenach bez możliwości otrzymania FV, jak się okazuje są to oferty z Chin.

W wyszukiwaniu chciałbym zaznaczyć, że szukam ofert tylko od Polskich dostawców a nie mogę się tego doszukać. Czy jest taka opcja?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

W filtrach po lewej stronie możesz zaznaczyć, FV rejon itd.

oznacz moderatorów

Marswg
#7 Wielbiciel#

Zgadza się, jednak są tam ustawienia rejonu w Polsce (województwo bądź konkretna miejscowość). Nie znalazłem by było ustawienie 'Dostawa z Polski', 'Pokaż tylko oferty krajowe' etc

A niestety namnożyło się tych chińskich ofert że oczopląsu idzie dostać.

oznacz moderatorów

archimed
#12 Orędownik#

Allegro powinno takie aukcje, gdy jakoby "sprzedający: jest tylko pośrednikiem, natychmiast anulować, gdyż "sprzedawca" nie jest de facto sprzedawcą, co w oczywisty sposób narusza regulamin Allegro. Przeglądając negatywne komentarze widać sporo zgłoszeń "nie dostałem przesyłki" z odpowiedzą "wg śledzenia przesyłka została doręczona, interweniuj u doreczyciela" (czyli piosz na Berdyczów, bo odbiorca przesyłki nie reklamuje jej zaginięcia, bo czyni to tylko nadawca.

Jak chę kupić chińszczyznę, zrobię to bezpośrednio.

oznacz moderatorów

Marswg
#7 Wielbiciel#

Dokładnie tak jest! Wszystkich kusi atrakcyjna cena ale już podczas czytania opisu idzie zauważyć, że jest nieskładnie i delikatnie mówiąc dziwną treścią. Translator nie przetłumaczy wszystkiego dokładnie. A jak ktoś nie zwraca uwagi na szczegóły to przynajmniej powinien spojrzeć na samym dole "O sprzedającym". Chyba w żadnym państwie nie ma takiej miejscowości jak "rskfslkdjpkjkjhlnbrexmphrcnkksgvsn"!!!

oznacz moderatorów