Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
Mam duży dylemat. Otóż wczoraj odbyłem rozmowę ze sprzedającym dot. wystawionego przeze mnie "negatywa".
Negatyw dotyczył produktu i obsługi zamówienia, którego nie mogłem zwrócić za pośrednictwem paczkomatu(jakiś błąd systemowy).
Pani dzwoniąca do mnie zaoferowała mi zestaw narzędzi warsztatowych w zamian za usunięcie wpisu.
Odpowiedziałem, że usunę wpis jeśli przestaną w swoim sklepie sprzedawać "bubel" który mi sprzedali i nie jestem zainteresowany taką formą kupczenia.
Dziś sprawdzam mojego InPost-a i widzę, że już przekupna przesyłka jest dla mnie przygotowywana.
Bynajmniej nie zamierzam jej odbierać bo chyba nie zostałem dobrze zrozumiany w rozmowie albo sprzedający nie chciał zrozumieć co do niego mówię.
I tutaj pojawia się moje pytanie: Czy Wy, szanowni użytkownicy, również spotykaliście się z tak nachalną próbą przekupstwa? Co w ogóle o tym sądzicie?
Zaczynam się zastanawiać, ile osób uległo presji sprzedających, którzy za wszelką cenę muszą mieć 100% pozytywnych komentarzy.
W końcu te komentarze mają Nas wszystkich chronić przed "bublami", które nierzadko się zdarzają.
Może warto skierować taką sytuację bezpośrednio do serwisu Allegro? Ale czy oni coś z tym zrobią?
W razie najgorszego scenariusza, zakupiony bubel wciąż trzymam w domu i wiem,że nawet największy znawca i fachowiec z zakupionego przeze mnie narzędzia zrobić może co najwyżej przycisk do papieru;)
Czekam na Wasze komentarze i sugestie. Wybaczcie mi tak długi wątek i ewentualne literówki.
Pozdrawiam
Cena była normalna, opis zachęcający, producent mi znany, jakość produktu tragiczna.
Czy to wina sprzedającego, że producent obniżył jakość swoich produktów?
@konto zamknięte Albo po prostu jest to wada produkcyjna danego egzemplarza lub danej serii.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere, od godziny o tym piszę, ale zderzyłam się ze ścianą😁
Wpisując nóż do chleba Yato, wychodzi nożyk zaczynający się od ceny 8zł, oraz inny od 40
Jeśli mowa tutaj o tym za 8 zł, toooo nieźle
Nie chcę być nieuprzejmy ale proszę , przeczytaj post ze zrozumieniem.
Użyłem prostego przykładu, na którym opisywałem stopień odstępstwa zakupionego przeze mnie narzędzia do tego co otrzymałem w rzeczywistości.
@konto zamknięte
¯\_(ツ)_/¯
Betonowe ściany tak już mają, szkoda głowy😏
Oczywiście. Tylko zamiast wymiany na nowy,sprawny sprzęt próbowano mnie przekupić zestawem innych narzędzi na start🤨
Takie postępowanie wydaje się mocno nie wporządku.
Nawet nie usłyszałem słów "jest nam przykro", "żałujemy, że wysłaliśmy wadliwy towar" tylko:
Wystawił pan negatywny komentarz pod aukcją. Czy usunie go Pan za zestaw narzędzi, które jutro do Pana wyślemy?
To mnie wpieniło🤨
@MacekLonger A czy wartość zaproponowanej łapówki jest co najmniej taka, jak wadliwych narzędzi?🤔
Nawet jeśli jest większa to wciąż jest to łapówka😉
@MacekLonger To może niech jeszcze dorzucą tradycyjne pół litra i będzie OK😂
Masakra 😂
A teraz tak serio.
Poznałem Wasze opinie, za które jestem wdzięczny.
Cieszę się, że pojawiły się również osoby sprzedające.
Mam już rozwiązanie mojego problemu.
Zadzwonię do sprzedającego i postaram się go uświadomić, że proponowanie na start łapówek zamiast szczerego "przepraszam" to nie jest wyjście. Oczywiście poproszę,żeby anulowali wysyłkę tje "łapówki".
Może jednak jakoś się dogadamy co do formy i treści samego komentarza akceptowalnej dla obydwu stron.
Następnie zgłoszę sprawę do Allegro,CBŚ, BOR, ABW, US i CSI Miami🤫😂
Ot, taki żarcik😁
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie komentarze.
Temat uznaję za zamknięty🙂👋