Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, otrzymałem uszkodzony laptop, niezgodny z opisem. Sprzedający przyznał, że zamieścił zdjęcia innego laptopa. Ten który otrzymałem ma popękaną obudowę, braki elementów, ponadto nie działa regulacja jasności ekranu (wszystkie sterowniki i aktualizacje) zrobione. Sprzedający namawia mnie bym po prostu zwrócił towar bez reklamowania.
Niezgodność z opisem więc reklamacja, najlepiej poprzez otwarcie dyskusji tam wszywko uzgodnisz i masz pomoc Allegro, na zwykłym tu:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa na AL tu:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
wg prawa sprzedajacy może pomniejszyć zwrot środków a tu po takiej reklamacji nic nie zrobi.
Czy dyskusja jest konieczna czy zrobić od razu zwrot z reklamacją. Sprzedawca to niezły cwaniak, nie chciałbym by oszukał kogoś innego
I jeszcze jedno. On twierdzi, że będzie naprawiał laptop i grał ze mną na zwłokę a z tego co wiem jeżeli nie złożę takiej dyspozycji dotyczącej naprawy to musi po prostu zwrócić pieniądze.
Otwieraj dyskusję i tam opisz problem i zobaczysz co napisze w dyskusji, niech naprawia. Nie prowadź z nim korespondencji poza Allegro tylko w dyskusji.😁
Tylko, że ja nie chcę po raz kolejny odbierać laptop i po raz kolejny przechodzić nerwówkę. Z drugiej strony towar zakupiłem na raty zero i musiałbym składać rezygnacje z kredytu
Nie chcesz problemów, a je masz więc otwieraj dyskusję. Problemy już są ale dla sprzedającego mogą być gorsze.
Tak zrobię, dziękuję. Zastanawiam się tylko cały czas czy on może go naprawiać czy musi zwrócić pieniadze
A co naprawi? a jakby nawet to chyba chcesz sprawny sprzęt >po to kupiłeś chyba.
Tak, po to kupiłem. Tylko, że jest różnica kupować laptop bezwypadkowy a wypadkowy kiedy sprzedawca musi wybebeszyć wszystko i poskładać od nowa.
W dyskusji opisz wszystko co co było w ofercie i zażądaj takiego kompa jak tam było napisane, nie sądzę ze uda mu się taki złożyć, naprawić. Napisz że chcesz zwrotu środków.
Tak zrobię, dziękuję wszystkim co rady. Miłego wieczoru
Takie czasy, że lepiej nie iść w takim wypadku nikomu na rękę. Tracisz w tej sytuacji ochronę allegro. A gwarantuje, że sprzedający to wykorzysta przeciw Panu.
@proglide w dyskusji reklamacja z tytułu niezgodności towaru z opisem (napisz dlaczego) plus odstąpienie od umowy uważanej w tym przypadku za niezawartą z art 27 uk w przypadku sprzedawcy firmy lub z kodeksu cywilnego umowę zawartą pod wpływem błędu - laptop posiada wady fizyczne- uznaje się za niezawartą dla sprzedaży konsument konsument
@az1rael napisał(a):@proglide w dyskusji reklamacja z tytułu niezgodności towaru z opisem (napisz dlaczego) plus odstąpienie od umowy uważanej w tym przypadku za niezawartą z art 27 uk w przypadku sprzedawcy firmy lub z kodeksu cywilnego umowę zawartą pod wpływem błędu - laptop posiada wady fizyczne- uznaje się za niezawartą dla sprzedaży konsument konsument
Gdy miałem podobną sytuację, ważne to zeskrynować zdjęcia i opis z aukcji, na której się kupiło. Pamiętam, że to zrobiłem, a sprzedający w trakcie próbował pozmieniać, w końcu chyba usunął, zrobiłbym zdjęcia tego, co przyszło i wszystko z dokładnym opisem sytuacji wysłał do allegro.