Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witajcie
Szukam ostatnio nowego samochodu. W oczy mi wpadło takie oto ogłoszenie:
https://allegro.pl/ogloszenie/mercedes-benz-glc-350-e-4-matic-12445285135?utm_source=notification&ut...
Już od początku coś mi nie grało z ceną. Myślałem że to kolejna cesja leasingu. Większość takich ogłoszeń ignoruję ale tutaj wysłałem zapytanie "Skąd taka niska cena?".
Oto co dostałem w odpowiedzi (wysłane z emaila [edycja]😞
@Yarrl To dobrze, że jesteś czujny. Dzięki temu łatwiej uniknąć nieprzyjemnych sytuacji. Wskazane przez Ciebie ogłoszenie jest już zakończone.
Ale sprzedający może dalej wystawiać 🙂
Dokładnie. Sprzedający może dalej wystawiać i oszukiwać następnych kupujących. Dane takich oszustów powinny być oficjalnie udostępniane przez allegro w celu wyeliminowania eskalacji oszustw, a ich konta natychmiast blokowane.
Dostałam identyczną odpowiedź w sprawie CH-Rki 🙂
Zgłosiłam jako oszustwo
Najwidoczniej Allegro to nie przeszkadza bo kont nie zawieszają. Ogłoszenie opłacone i tylko to się liczy.
Ja mam taką samą odpowiedź dotyczącą Audi Q5.
Gość ma całą flotę chyba i szuka frajerów.
Kilka lat temu przerabiałam też taki temat , wtedy gość pisał z Norwegii.
I kolejny mail od kolesia, ehhh 😡
uuu widzę że awansował z "pracownika korporacji" na "prawnika z korporacji" 🙂
Witaj
Padłem ofiarą zaliczki tego oszusta. Czy może masz jakieś namiary na aktualne aukcje tego oszusta. Lub może masz e-mail z którego kontaktował się oszust? Ze mną kontaktował się z adresu rezerwa@adres.pl. Jeśli masz daj znać na adres hikara@onet.pl. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
U mnie ogłoszenie dotyczyło Mercedesa SLK 200 R172
A w jaki sposób przekazałeś pieniądze?
Poprzez przelew bankowy na konto wskazane w umowie, z prawdopodobnie fikcyjna firmą pośredniczącą w dostawie auta. Jeśli masz jakieś e-maile lub inne informacje przeslij na priv. Dziękuję.
Witaj @HIKARA-SHOP,
czy udało Cię się szczęśliwie zakończyć transakcje kupna tego samochodu, czy jednak to jest próba oszustwa i wyłudzenia pieniędzy?
Pytam, bo otrzymałem już dokumenty na email, Umowę zaliczkowa na 50% kwoty i nr konta w PKO BP.
Cześć. Przelałem tym oszustom 70 000 zł. Czy macie jakieś informacje na ich temat i jak mogę odzyskać pieniądze?
Do mnie pisze z Kiewro Andrzej Kazimierz <andrzej.kazimierz@architekt-pl.com>
Aktualnie ogłoszenia tego auta na **piiip** i Otomoto
Wlasnie pisałem z nim w sprawie Volvo xc40 okazyjna cena mały przebieg
Ja także otrzymałem od tego maila dziś wiadomość na tanią Toyote Rav4 Hybryda z Otomoto. Dobrze że się na tego posta natknąłem 🙂
Hej, do mnie również napisał gość z tego adresu!!!!
Peugeot 5008 2.0 BlueHDI GT S&S EAT8,2018 - 69.500,00zl
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cieszę się że tutaj trafiłem! Nie pasowało mi to że na **piiip** przekierowalo mnie na otomoto a tam zero jakiego kolwiek kontaktu ze sprzedającym, opis płytki ale w miarę przekonujący, i ta cena bardzo atrakcyjna jak na tą wersję wyposażenia auta..
Uważajcie! Czytam wyżej w komentarzach że ktoś przelał 70000 zł i jak kamień w wodę…
Witam, w linku poniżej ten sam oszust. Zdemaskowałem ich. Chrońcie sie !!! Mi sie udało.