Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witajcie
Szukam ostatnio nowego samochodu. W oczy mi wpadło takie oto ogłoszenie:
https://allegro.pl/ogloszenie/mercedes-benz-glc-350-e-4-matic-12445285135?utm_source=notification&ut...
Już od początku coś mi nie grało z ceną. Myślałem że to kolejna cesja leasingu. Większość takich ogłoszeń ignoruję ale tutaj wysłałem zapytanie "Skąd taka niska cena?".
Oto co dostałem w odpowiedzi (wysłane z emaila [edycja]😞
@januszh73 Ogłoszenie z linka, który podałeś nie jest już aktywne.
Dlatego.....a wczesniej napisałem mu to
Hi,
After thinking about it all, I give up the CAR FORD KUGA 2.0 EcoBoost AWD ST-Line **piiip**. I no longer feel safe with this transaction. 55,000 zł for a car worth 100,000 zł is not so much supspicious as once this CAR was offered foe 48,000 zł according to the archives of allegro. The data on the contracts was written by someone who made a mistake many times.
Perhabs I can be wrong, but knowing today's realities amd ways of fraud. i'd rather not have a CAR than pay a 50% down payment for a CAR I haven't seen and I don't know if it's even for sale or if I'll get it.
Thank you and best regards
https://allegro.pl/ogloszenie/kia-niro-1-6-gdi-plug-in-hybrid-l-12966883830
UWAŻAJCIE! Cały czas aktywne. Maila dostałem kilka minut temu.
@shedu1 Dziękuję za czujność, ale ta oferta również nie jest już aktywna.
Oferty zamykacie (czasami same się kończą) ale kont nie banujecie. Trochę słabo.
Nadal oszusci dzialaja do mnie tez naisali na emaila
@Wojtakx Czy posiadasz login użytkownika, od którego dostałeś wiadomość?
Link do ogłoszenia dziala na alegro i nikt tego nie rusza
https://allegro.pl/ogloszenie/mercedes-benz-glc-350-e-4-matic-253-954-211-km-12967090168
@Wojtakx Jakie naruszenia regulaminu masz na myśli w przypadku tego ogłoszenia?
Zamieszczam emaila ktorego dostalem.
@Wojtakx Prześlij mi proszę na adres spolecznosc@allegro.pl zrzuty:
Nie podawalem mojego adresu . Wyslalem pytanie do sprzedajacego przez platformę.
Chcialem tylko ostrzec innych i zapobiec przed oszustwem ktore podejrzewałem
@Wojtakx Wysłałeś wiadomość przez pytanie do sprzedającego i otrzymałeś taką wiadomość zwrotną?
Tak .Nie podalem emaila a na niego przyszla wiadomość.
Zamieszam nagłówek bo caly mi się nie mieści.
To moje zapytanie
@Wojtakx Dokładnie tego potrzebowałam, dziękuję. Już działam w tej sprawie.
Ogłoszenie to (Ford Kuga, VIN: WF0AXXWPMAJJ26702), również mnie zainteresowało. Napisałem do sprzedającego, który podał się za dr Gwadera Robert, z Wielkiej Brytanii. Pociągnąłem wątek z tym "sprzedającym" poprzez e-mail. Zaliczki nie przelałem. Najciekawsze otrzymałem dzisiaj z firmy spedycyjnej FreightLink Europe LLP, komplet dokumentów, tj. faktura zaliczkowa na 50% kwoty, umowę przedwstępna. Na fakturze zaliczkowej jest nr konta PKO BP. Wg przesłanych dokumentów, po przelaniu zaliczki auto będzie dostarczone, a kwota zabezpieczona na koncie firmy spedycyjnej do czasu, kiedy nie wyrażę zgody na zakup. Na przetestowanie mam 5dni.
Wygląda to wszystko tak wiarygodnie, że zaczynam się zastanawiać, czy to fikcja i oszustwo, czy jednak prawdziwa oferta?
Może ktoś stracił w ten sposób pieniądze i mógłby się podzielić swoim doswiadczeniem?
@Krzysztof73 To jest próba wyłudzenia i jeśli dostałeś taką wiadomość w odpowiedzi na ogłoszenie na Allegro podaj mi proszę do niego link i numer tej oferty. Nie wysyłaj też żadnych pieniędzy na wskazane numery bankowe, bo najpewniej je stracisz.