anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga phishing "sprawdź, czy wygrałeś w losowaniu Allegro"

Culm
#7 Wielbiciel

Culm_0-1768945337122.png

Taką wiadomość otrzymałem dziś na prywatną skrzynkę mailową z adresu Michalina.Sobczak@aegreo.ch 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Culm przekaz wiadomość do cert allegro na adres

phishing@allegro.com

oznacz moderatorów

Culm
#7 Wielbiciel

Kolejny atak po 3 dniach, ponownie zgłoszony pod wskazany przez Client: 44052296 adres mailowy  - jak dotąd Allegro kompletnie nie zareagowało na zgłoszenia. Zero reakcji.

Culm_0-1769249828176.png

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Culm "jak dotąd Allegro kompletnie nie zareagowało na zgłoszenia. Zero reakcji."

Allegro nie ma żadnej możliwości aby cokolwiek na to poradzić.
SPAM był, jest i będzie. Niestety.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Haha po czym poznać, że to ściema? Mają oficjalną listę zwycięzców....

Culm
#7 Wielbiciel

W prosty sposób - jak to w przypadku phishingów: adres mailowy z którego przychodzi wiadomość jest "dziwny". Zerknij na mój wpis powyżej - wiadomość przyszła z adresu Michalina.Sobczak@aegreo.ch  Chyba nie trudno stwierdzić, że to atak.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja tu ironizuję tylko:) Było ostatnio ładnych parę postów kupujących narzekających na brak listy zwyciezców w prawdziwych konkursach Allegro...

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Culm dziękuję za Twoje zgłoszenia w tej sprawie. Skontaktowałam się z naszym zespołem, aby upewnić się, że otrzymali przekazane przez Ciebie wiadomości. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów