Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chodzi mi o ogłoszenia motoryzacyjne typu:
allegro.pl/ogloszenie/toyota-rav4-2-5-hybrid-comfort-4x4-13397264425
Po skontaktowaniu się ze sprzedającym dostaje się wiadomości typu:
"
Witam,
Nazywam sie Dr Sługocki Marcin Zbigniew, dziekuje za zainteresowanie moim samochodem.
Samochód w idealnym stanie, nadwozie w idealnym stanie, bez wad ukrytych, jak równiez wnetrze w doskonalym stanie, nigdy nie bral udzialu w wypadku.
Samochód posiada oryginalna dokumentacje (dokumenty niezbedne do przeniesienia tytulu wlasnosci auta na Twoje nazwisko), takie jak dowód rejestracyjny, pelna historie serwisowa oraz dwa kluczyki.
Jestem lekarzem i przeprowadzilem sie z rodzina w Irlandii do pracy. Mam tu nowa prace i zarabiam wiecej pieniedzy niz w Polsce.
Sprzedaje samochód tak tanio, bo tutaj w Irlandia musze placic 35 EURO dziennie za parking, jestem zmuszony sprzedac auto bardzo szybko.
Próbowalem sprzedac samochód tutaj w Irlandii, ale nikt nie chce kupowac samochodu z lewa kierownica, równiez dla mnie trudno go prowadzic.
Oplaty za rejestracje samochodu w Irlandii sa za wysokie. Jestem drugim wlascicielem auta. Samochód nadal jest zarejestrowany w Polsce.
Ze wzgledu na to, ze jestem bardzo zajety praca i nie przebywam zbyt wiele w domu, samochód zostawilem firmie Escrow (firmie powierniczej), aby mógl zostac dostarczony nowemu wlascicielowi.
Zaplacilem tej firmie, aby zadbala o te transakcje, wiec nie musisz sie martwic, poniewaz zaplacisz tylko cene samochodu.
Pozdrawiam,
Dr Sługocki Marcin Zbigniew"
Albo:
@Yarrl dziękuję za Twoją wiadomość, zgłosiłam tę ofertę. Sama oferta nie wzbudza podejrzeń, ale treść otrzymanej wiadomości jest bardzo podejrzana. Zweryfikujemy to.
Treść jest standardowa - tych ogłoszeń jest pełno.
Podejrzana jest cena - około 30-50% taniej niż inne samochody z tego samego rocznika.