anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W ogłoszeniach motoryzacyjnych, sprzedający odsyłają do "firmy powierniczej".

Yarrl
#9 Pomysłodawca#

Chodzi mi o ogłoszenia motoryzacyjne typu:

allegro.pl/ogloszenie/toyota-rav4-2-5-hybrid-comfort-4x4-13397264425

Po skontaktowaniu się ze sprzedającym dostaje się wiadomości typu:
"

Witam,

Nazywam sie Dr Sługocki Marcin Zbigniew, dziekuje za zainteresowanie moim samochodem.

Samochód w idealnym stanie, nadwozie w idealnym stanie, bez wad ukrytych, jak równiez wnetrze w doskonalym stanie, nigdy nie bral udzialu w wypadku.
Samochód posiada oryginalna dokumentacje (dokumenty niezbedne do przeniesienia tytulu wlasnosci auta na Twoje nazwisko), takie jak dowód rejestracyjny, pelna historie serwisowa oraz dwa kluczyki.

Jestem lekarzem i przeprowadzilem sie z rodzina w Irlandii do pracy. Mam tu nowa prace i zarabiam wiecej pieniedzy niz w Polsce.
Sprzedaje samochód tak tanio, bo tutaj w Irlandia musze placic 35 EURO dziennie za parking, jestem zmuszony sprzedac auto bardzo szybko.
Próbowalem sprzedac samochód tutaj w Irlandii, ale nikt nie chce kupowac samochodu z lewa kierownica, równiez dla mnie trudno go prowadzic.

Oplaty za rejestracje samochodu w Irlandii sa za wysokie. Jestem drugim wlascicielem auta. Samochód nadal jest zarejestrowany w Polsce.
Ze wzgledu na to, ze jestem bardzo zajety praca i nie przebywam zbyt wiele w domu, samochód zostawilem firmie Escrow (firmie powierniczej), aby mógl zostac dostarczony nowemu wlascicielowi.
Zaplacilem tej firmie, aby zadbala o te transakcje, wiec nie musisz sie martwic, poniewaz zaplacisz tylko cene samochodu.

Pozdrawiam,
Dr Sługocki Marcin Zbigniew"

Albo:

Witam

Nazywam się Booth Scott Jon, dziękuję za zainteresowanie moim samochodem.
Jestem Szkotem i byłbym szczęśliwy, gdybyśmy mogli komunikować się w języku angielskim.
Samochód jest w idealnym stanie, karoseria jest w idealnym stanie, nie ma żadnych ukrytych wad, a wnętrze jest w idealnym stanie, nigdy nie było używane.
Samochód posiada oryginalne dokumenty (dokumenty wymagane do przeniesienia właściciela na swoje nazwisko) takie jak dowód rejestracyjny, pełna historia serwisowa oraz dwa kluczyki.
Pracowałam w Polsce dla Ambasady Wielkiej Brytanii w Polsce przez 1 rok.
Kupiłem samochód w Polsce, kiedy pracowałem.
Mój kontrakt się skończył, więc wróciłem do Szkocji i nie potrzebuję już samochodu, na szczęście ruch jest tutaj lewostronny.
Opłaty rejestracyjne w Szkocji są zbyt wysokie.
Samochód jest nadal zarejestrowany w Polsce.
Ponieważ mam pracę konsularną, nie mam czasu zajmować się sprzedażą samochodu i wynająłem firmę depozytową (solidną firmę), która zajmie się sprzedażą samochodu i przeniesieniem własności.

P.S: Przepraszam za mój język polski, ale nie mówię po polsku, używam strony internetowej do tłumaczenia z angielskiego na polski.

Pozdrowienia,

Zespoły dyplomatyczne!
Booth Scott Jon

Jak dla mnie ewidentna próba oszustwa i wyłudzenia kasy, ale ludzie nabierali się na księcia z Nigerii to i taki badziew łykną. 
Sprawa zgłaszana do Allegro.
Nic z tym nie zrobili. Aukcja odnowiona już dwukrotnie. Najwidoczniej liczy się tylko kasa z opłaconych wystawień.
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Yarrl dziękuję za Twoją wiadomość, zgłosiłam tę ofertę. Sama oferta nie wzbudza podejrzeń, ale treść otrzymanej wiadomości jest bardzo podejrzana. Zweryfikujemy to. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Yarrl
#9 Pomysłodawca#

Treść jest standardowa - tych ogłoszeń jest pełno.
Podejrzana jest cena - około 30-50% taniej niż inne samochody z tego samego rocznika.

oznacz moderatorów