anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

widnieje skuteczne doręczenie pośrednie :(

bloksi
#1 Nowicjusz#

cały dzień oczekiwałam kuriera z DPD niestety kuriera brak w emailu tylko imię kuriera bez podanego telefonu 😞 i co dziwne późnym wieczorem 20.50godz status paczki widnieje Skutecznie doręczona pośrednio 😞 co to znaczy pierwszy raz mam z czymś takim do czynienia 😞 tu na Allegro widnieje jako doręczona 😞 cały dzień domownicy w domu a tu takie coś ani kuriera ani paczki 😞 zaznaczę że towar kupiony na Allegro i zapłacony 😞 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

A od kogo ten zakup?

oznacz moderatorów

bloksi
#1 Nowicjusz#

sklep kupiłam czajnik bezprzewodowy 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@bloksi jak wejdziesz na DPD podasz numer paczki i kod pocztowy, dostaniesz telefon, telefon powinien być też w mailu 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

bloksi
#1 Nowicjusz#

niestety nie ma podanego nr. do kuriera 😞 zadzwoniłam na infolinię dpd ale oni już nie mieli czynne zadałam pytanie botowi o nr. do kurkiera podałam nr. paczki i bot poinformował mnie że nie może podać 😞  pierwszy raz z czymś takim się spotykam 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A może wg prawa powinnaś zapytać o to sprzedającego, on odpowiada za przesyłkę do chwili odebrania!😐

oznacz moderatorów

bloksi
#1 Nowicjusz#

no właśnie i tu mam obawy bo status jest jako odebrana 😞 jutro będę dzwonić na infolinię dpd i już napewno nigdy więcej z tej firmy nie skorzystam 

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@LEW433 Sprzedający odpowiada do momentu odebrania przesyłki, ale powiedz mi mój Drogi, co jeśli przewoźnik twierdzi że paczkę doręczył, a Kupujący że paczki nie odebrał?

Rozumiesz, że zgodnie z werdyktami sądów Sprzedawca ma czyste ręce, bo status "doręczone", a z drugiej strony Kupujący, co nie ma fizycznie paczki?

@LEW433 A wiesz co najgorsze, że Kupujący i Sprzedawca maja rację i nikt tu nie kłamie?

Rozwiąż mi to, mistrzu Allegrowych rozwiązań, bo ten tytuł zobowiązuje 🙂

az1rael
#21 Demiurg#

Czasem kurier jak nie wyrobi z paczkami na dany dzien to oznacza jako odebrane i kolejnego probuje doreczyc 

oznacz moderatorów