Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, anulowałam zakup 10 maja 2022 roku, Sprzedający nie oddał pieniędzy, nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. Co mam dalej zrobić, by odzyskać pieniądze? Pisałam do niego wielokrotnie z Allegro, telefonu, mailami... Pieniędzy brak, dyskusji otworzyć nie mogę.... Dotyczy to: BUTY DO TAŃCA ELEGANCKIE OBCASY SANDAŁY DAMSKIE
(11287602047)
@domia6 Nie minął termin zwrotu, sprzedający ma 14dni na zwrot środków od chwili zgłoszenia, jak minie termin ro dopiero możesz go"atakować".
Dlaczego nie możesz otworzyć dyskusjii
Nie mogę, bo zakup został anulowany i odrazu wyskakuje komunikat, że nie można.
@domia6 To było anulowanie zakupu czy płatności? po anulowaniu nie otworzysz dyskusji, powtarzam po anulowaniu zakupu sprzedający ma 14dni na zwrot środków. Jak minie termin napisz tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
Anulowanie zakupu. Oki w takim razie czekam, bo Sprzedający kompletnie "olewa". Nie odbiera tel, nie odpisuje na smsy maile oraz wiadomości wyslane przez Allegro....
Bo zakup został anulowany i wyskakuje komunikat że nie mogę otworzyć dyskusji
Nie ważne, nie doczytałam. Można usunąć przy okazji.
@domia6 anulowałaś czyli odstąpiłaś od umowy . Sprzedawca zgodnie z UK ma obowiązek zwrócić wpłatę w ciągu 14 dni , jeśli to nie nastąpi wróć do nas 24 maja 2022r
oki dam znać i dziękuję 🙂 bo było napisane, że w ciągu 2 dni ma zwrocić pieniądze
@domia6 2 dni to zalecenie allegro , niemniej portal nie stoi ponad prawem i nie może sprzedawcy przymusić .
Dobrze, dziękuję 🙂 także czekam, ale już widzę, że będą problemy z odzyskaniem pieniędzy....
@domia6 Nie będzie, odda, spokojnie.😐
@domia6 Cześć. 🙂 Otworzyliśmy dyskusję w Twoim imieniu (znajdziesz ją tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje). Dajmy czas Sprzedającemu na ustosunkowanie się do tej sytuacji. W razie problemów możesz skorzystać z przycisku [poproś o pomoc Allegro].