anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam czy zakupy z magazynu allegro są po zwrotach czy są to nowe rzeczy?

arekk07
#1 Nowicjusz#

Czy zakup z magazynu allegro to nowe rzeczy czy po zwrotach? 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@arekk07 napisz proszę konkretnie jakie konto masz na myśli? Czy chodzi o sklep Allegro? Czy o One Fulfillment by Allegro? W obu tych przypadkach sprzedawane są rzeczy nowe. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wszystko masz  w ofercie, a zwrot to nie naddaje się do sprzedaży, gorszy > lepszy czy co?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Oczywiście że jako nowy może być albo po zwrocie albo jeszcze z plombami z fabryki @arekk07 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Reklama na Facebooku to jest próbą oszustwa.

oznacz moderatorów

Pe_Beo
#10 Popularyzator#

Podłączę się i zapytam. Chciałbym kupić narzędzie u sprzedawcy Zingzao z miejscowości Ju-Szun w Chinach, z wysyłką z Magazynu Allegro. Jak wygląda proces zwrotu towaru w wyniku odstąpienia od zawarcia umowy kupna-sprzedaży na odległość, a jak wygląda proces reklamacji? Magazyn Allegro zapewne jest w Polsce, ale czy skutkuje to możliwością odesłania zwracanego / reklamowanego towaru do Polski?  Czy też przeciwnie -  mam traktować ten zakup jako transakcję bazarową typu "widziały gały, co brały"?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Pe_Beo Wszystkie informacje znajdziesz w ofercie w zakładkach zwroty oraz reklamacje.

oznacz moderatorów

Pe_Beo
#10 Popularyzator#

Regulamin Allegro musi być oparty na prawie krajowym (ustawach, rozporządzeniach ministrów). Wysyłka z Magazynu Allegro wynika z tego, że sprzedawca przerzucił do Polski kontener narzędzi, żeby zminimalizować jednostkowe koszty przesyłki i okres doręczenia.  Natomiast ja pytam o realia. Chińczycy znani są z przekrętów (nawet ci handlujący bezpośrednio w Polsce). Problem opisany w tym wątku nie jest wyjątkiem.

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupujących/jak-rozwiązać-problem-zwrotu-zakupu-u-chińczyk...

Dlatego ponawiam pytanie. Czy zwrot / reklamacji towaru wysłanego z Magazynu Allegro, ale od sprzedawcy z adresem w Chinach, skutkuje odesłaniem towaru bezpośrednio do Chin z kosztami po stronie kupującego?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Pe_Beo wszystkie informacje znajdziesz na stronie oferty w dedykowanych zakładkach .

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

zwracasz tam gdzie masz wskazane w ofercie na adres zwrotu, to samo dotyczy warunków reklamacji obowiązuje cię to co w ofercie

oznacz moderatorów

Pe_Beo
#10 Popularyzator#

OK. Dzięki. W tzw. międzyczasie znalazłem kolejny wątek.

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupujących/zakup-z-chin-a-zwrot-przesyłki-kto-rzeczywiści...

Czyli ochrona konsumencka ogranicza się do 14-dniowego terminu odstąpienia od umowy. Koszty potencjalnej reklamacji będą wyższe niż cena towaru. Wszystko jasne. Dziekuję za wyjaśnienia.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Pe_Beo tak unikać tego trzeba jak zarazy. Chińczyk nie ma tego towaru w allegro on kupi od allegro i wyśle do ciebie jak ty kupisz u niego. Zakup wysyłka z magazynu allegro zwrot na Chiny. Oni coś sobie kombinują z kosztami odsyłania by się nie opłacało a reklamacja podejrzewam nawet nie dojdzie albo reklamującemu dokopią kary celne z Chin 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@az1rael Niekoniecznie. Kupowałem dwukrotnie od Chińczyka z magazynu allegro i zwroty oraz reklamacje były normalnie na polski adres - jeden zakup reklamowałem po kilku miesiącach i wszystko przebiegło wzorowo.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@komis-bell ale zwykle jest jakiś problem, a często wałek, więc lepiej unikać, a przynajmniej zerknąć ile ten chińczyk na allegro jest i czy zwrot do Polski

oznacz moderatorów