anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam, czy zwrot towaru musi byc odesłany w ortginalnym opakowaniu ?

atego410
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

mdrogeria
#21 Demiurg#

nie , nie musi , ale towar bez oryginalnego opakowanie nie może być dalej odsprzedany jako nowy , czyli tym samym sprzedawca będzie miał prawo obniżyć kwotę zwrotu środków adekwatnie do utraty wartości produktu .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@atego410 Prawo mówi ze nie musi, i nie może obniżyć sprzedający zwrotu środków jeżeli opakowanie nie jest integralną częścią towaru.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

ale metka jest , bo to dowód na to  ,że odzież jest w stanie nieużywanym  ,do przymierzenia nie ma potrzeby odcinania metki 

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@atego410 Napisz, co to za towar i o jaki rodzaj opakowania chodzi.

oznacz moderatorów

atego410
#7 Wielbiciel#

Chodzi o perfumy, które miały być super oryginalne a są tania podrobka. Opakowanie zona wyrzuciła bo to był prezent, ale jak wróciłem i to zobaczyłem to zaraz pisałem o zwrot.

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@atego410 Należało zgłosić reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową. Co dokładnie zaznaczyłeś w formularzu?

Screenshot_2024-08-09-01-10-16-2.png

oznacz moderatorów

atego410
#7 Wielbiciel#

Inna wada...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@atego410 Inna wada... to teraz czekaj na ruch sprzedającego jak widzisz jest to reklamacja. Przy takim zaznaczeniu nie należało odsyłać tylko czekać. Ale żeby nie mieć problemów to otwórz dyskusję: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@atego410 Bardzo dobrze. Zgłosiłeś reklamację, nie musisz się przejmować wyrzuconym opakowaniem. Najlepiej otwórz dyskusję ze sprzedającym, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Jak będzie trzeba, będziesz mógł poprosić o pomoc Allegro.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#19 Nestor#

Przecież perfumy są oryginalnie bo nie wolno sprzedawać podróbek. Takie działanie byłoby nielegitne ergo nie istnieje. Polską jest państwem prawa.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@atego410 Tak by wypadało > pomimo, że jakieś kiciusie chciały by doprowadzić do awantury.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Wystaw mu negatywa i napisz, że sprzedaje podroby to może sam się z Tobą skontaktuje i zaproponuje zwrot kasy bez odsyłania towaru.

oznacz moderatorów

atego410
#7 Wielbiciel#

Walczę już z nim miesiąc, odesłałem przedmiot na nakaz allegro i kmiot nie odebrał zwrotu, allegeo kazało wysłać kolejny raz... śmieszne trochę 

oznacz moderatorów