anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam, zakupiłem na Allegro 7 marca żarówki samochodowe Led, po otrzymaniu okazały się nie zgodne z

annaamelial
#7 Wielbiciel#

Witam, zakupiłem na Allegro 7 marca żarówki samochodowe Led, po otrzymaniu okazały się nie zgodne z opisem i zgłosiłem zwrot, a następnie wysłałem Pocztą polską na podany adres. Przesyłka myśląc, że zaginęła, zgłosiłem reklamację. Teraz otrzymałem pismo z poczty, iż przesyłka niestety nie została odebrana i wraca do nadawcy. Poniosłem dodatkowe koszty wysyłki i co teraz z tym można zrobić ?"

Dodam, że adres był w Chinach.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

@annaamelial  Nie robi się zwrotu jak jest niezgodność z opisem, tylko składa reklamację i czekasz na odpowiedź sprzedającego wówczas, teraz otwórz dyskusje i tam opisz problem:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa tu masz pomoc Allegro.

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@LEW433 "Zwrot" to nie synonim odstąpienia od umowy. Zwrotu towaru można też dokonać w ramach reklamacji. Masz formularz zwrotu, przez który możesz zgłosić odstąpienie albo reklamację. Nie wiemy, co dokładnie zgłosił kupujący.

@annaamelial Co zaznaczyłeś w formularzu zwrotu?

Screenshot_2024-08-09-01-10-16-2.png

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nieprecyzyjnie napisałem powinno być "Zwrot bez podania przyczyny"

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@LEW433 Nieprecyzyjnie napisałem powinno być "Zwrot bez podania przyczyny"

Powinno być "odstąpienie bez podania przyczyny". Ale nie wiemy, co wybrał kupujący. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Dyskusja, Protect i nie kupować z Chin nawet jak dostawa z PL to zwrot może być na Chiny

oznacz moderatorów