Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chcę zgłosić sprawę , gdzie może dochodzić do wprowadzania w błąd. Zmówiłem
Wioślarz mechaniczny Crane KOMPUTER LCD
130cm 60KG WOREK TRENINGOWY BOKSERSKI WYPEŁNIONY GUMĄ CIĘŻKI MOCNY BUSHIDO
Obywa zamówienia są powyżej 60 kg i trzeba ja wnieść do 4 piętro . W domu jest tylko żona . Ja przed dostawą dowidziałem się od znajomej, że DPD odmawia wnoszenia dostarczonego tworu . Brak informacji o wnoszeniu dostawa jest wprowadzanie w błąd
Jak się kupuj lodków lub inne urządzenia ADG jest informacja czy chce się wniesienia czy nie za opłatą
W tym wypadku gdzie mogło dojść do wprowadzenia s w błąd czekanie na zwrot pieniędzy po odmowie przyjęcia tworu jest bezprawne . Kupujący nie ma towaru nie ma umowy i powinien sprzedawca niezawołczenie oddać pieniądze . A kupujący nie dostaje od zwrotu kosztów wysyłki to jest oszustwo
Nie ma tu żadnego oszustwa to po pierwsze. Kurier nie ma obowiązku niczego wnosić.
Co do zwrotu środków - sama odmowa przyjęcia nie jest jednoznaczna z odstąpieniem od umowy.
Dopóki nie złożysz oświadczenia o odstąpieniu od umowy zamówione towary cały czas stanowią Twoją własność i sprzedający nie musi niczego zwracać.
Odmówiłeś przyjęcia przesyłki więc sprzedający będzie miał prawo potrącić koszty powrotu przesyłki do nadawcy.
Po prostu brak słów... Dobrze, że nie zamówiłeś kompletu hantli 200 kg i nie chciałeś żeby kurier ci to wniósł na 4 piętro.
Kurier dostarcza paczkę pod drzwi do wagi paczki 31.5kg. Powyżej tej wagi nie ma obowiązku wniesienia ani pomagania w jej wniesieniu.
A gdzie tu pomysł?
@serwis-texas pomysłu ani myśli brak
Pomysł jest taki, żeby kurier wnosił 120 kg na 4 piętro.