anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wpłaciłem należność za towar na konto PayU Allegro, sprzedawca twierdzi, że nie dostał pieniędzy

Vader46
#7 Wielbiciel#

Witam

Zakupiłem towar na Allegro, wybrałem opcję zapłaty przelew za pomocą PayU Allegro, dokonałem wpłaty na poczcie, Sprzedawca twierdzi, że wpłaty nie otrzymał, ja także nie dostałem potwierdzenia z PayU Allegro, że system PayU pieniądze przelał, co jest przyczyną , co mam robić?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#

@Vader46 Takie przelewy (tradycyjne na poczcie przez PayU) dochodzą do sprzedających w nieco dłuższym czasie - około 3 dni robocze. Ważne, aby niczego nie zmieniać w uzyskanych danych do przelewu, zwłaszcza w tytule. Sprawdź status tej płatności w zakładce Moje zakupy po kliknięciu Szczegóły. Jeśli Rozpoczęta, poczekaj jeszcze. Jeśli Anulowana, mógł być jakiś błąd w danych do przelewu, wtedy pieniądze wrócą do Ciebie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Vader46 widzę, że wczoraj dokonałeś 4 zakupów i tutaj pewnie jutro najdalej we wtorek płatność się przeprocesuje.
Jeżeli chodzi o zakup z 21.06.2021r. to tutaj trwa to już za długo, czy otrzymałeś wiadomość od PayU z linkiem i prośbą o podanie danych do zwrotu? Daj proszę znać, jeśli nie, to poproszę odpowiedni zespół o sprawdzenie tego i kontakt z Tobą, żebyś podał dane do zwrotu.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów