anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłączanie prawa do zwrotu

Client:139651591
#1 Nowicjusz

Sprzedawca notorycznie wyłącza prawo do zwrotu.

Dlaczego Allegro ma gdzieś to co się dzieje, jak łamane są prawa kupujących?

Sprawa była już zgłaszana jednak nic to nie zmieniło, mało tego obsługa klienta na allegro to dosłownie dno, konsultanci żyją w innym świecie nawet nie potrafią odpowiedzieć na temat, a jak już są zapętleni w kozi róg to cisza w eterze albo rozlaczanie czatu 😄 klasyk

Sprzedawca znalazł sobie świetny pomysł, by wmawiać naiwnym kupującym że nie mają żadnych praw.

Przykładowa oferta sprzedawcy

18240579688

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:139651591 sprawdziłam Twoje zgłoszenia na czacie i widzę, że doradcy przyjęli Twoje zgłoszenie i przekazali sprzedającego do weryfikacji przez dział bezpieczeństwa. Pamiętaj, że nie wszystkie podjęte przez nas działania są widoczne dla innych - o tym jakie dokładnie działania podejmujemy, informujemy jedynie właściciela konta Allegro. Wyłączenie prawa do zwrotu w ofertach tego sprzedającego, nie jest prawidłowe - poprosiłam o ponowną weryfikację konta sprzedającego oraz jego ofert. 

W kwestii naszej obsługi - nie zostałeś bez odpowiedzi na czacie, rozmowa została zakończona po "dziękuję" z Twojej strony (piszę tu o czacie z dnia 28 stycznia). Jeśli masz na myśli inną rozmowę, to proszę powiedz mi z jaką była datą. Będę mogła wtedy dokładnie to sprawdzić i jeśli będą nieprawidłowości w obsłudze to zgłoszę to również do naszego działu jakości obsługi. 🙂

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jaszczur-ka
#11 Animator

@Client:139651591   Na przyszłość - nie kupuj u takich ...........

A swoją drogą to bezprawie  - są ściśle określone przedmioty, gdzie wyłączone jest prawo do odstąpienia od umowy. Podana przez ciebie zabawka się do nich nie zalicza.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Generalnie takie coś działa na korzyść konsumenta.

Jeśli sprzedający najpóźniej w chwili zakupu nie poinformuje kupującego o przysługującym mu prawie do odstąpienia od umowy to okres w którym kupujący może odstąpić od umowy wydłuża się z 14 dni do 12 miesięcy.
Dodatkowo sprzedający traci prawo do pomniejszenia zwracanej kwoty.
Jest to ujęte w UOPK.

oznacz moderatorów