Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dokonałem zakupu przy użyciu opcji "Kup teraz". Cena była atrakcyjna więc kupiłem większą kilka sztuk produktu. Parę godzin po zakupie Sprzedający wysyła do mnie infroamcję:
"Niestety musimy dokonać zwrotu oraz usuwamy aukcję z tym przedmiotem z tego względu, że program monitorujący zwariował i źle wylicza cenę za towar."
Cży może Sprzedający wycofać się z takiej aukcji. Zaangażowałem jakiś swój czas na znalezienie produktu w atrakcyjnej cenie. Zaznaczę ze cena za która kupiłem towar to nie 10 % wartości rynkowej produktu. Cena była niższa o około 20 -30 % od kolejnej najtańszej oferty.
@arek121281 Nie zmusisz sprzedawcy do sprzedaży, ale możesz i powinieneś wystawić mu siarczystegio negatywa. Za ten program, co mu źle liczy 🙂 Niech se zainstaluje nowy.
@arek121281 Możesz domagać się wysyłki, zawarłeś umowę, a sprzedający nie ma możliwości w tej sytuacji od umowy odstąpić. Możesz poprosić o pomoc Allegro lub nawet domagać się wydania rzeczy sądownie. Wcześniej powinieneś zapłacić.
Mam świadomość takiego pojęcia jakim jest 'błąd' w kodeksie cywilnym. Miałem sytuację gdy kupiłem od pani produkt za 2 zł warty 80 zł. Wtedy Pani zadzwoniła powidziała, że się pomyliła i nawet z nia nie dyskutowałem. Tutaj sytucja jest inna. zapłaciłem za produkt 99 zł gdzie kolejna cena była 125 zł. w tym przypadku nie domyśliłem, sie że jest to błąd. Nie wiem czy Allegro nie zmieniło trochę polityki. Kiedyś kupienie oznaczało od razu zawarcie umowy. Teraz widzę że za kazdym razem sprzedawcy potwiedzaja zakup. Nie wiem czy teraz to nie jewt tzw zaproszenie do złożenia oferty. Druga jest to, że człowiek sprzedaje z Anglii czy jego obowiazuje polskie prawo kodeksu cywilnego?