Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, w dniu dzisiejszym w godzinach poranny przebiłem licytacje. Niestety jakiś czas po tym wydarzyła się w moim życiu sytuacja, która uniemożliwia mi zakup tego produktu. Sprzedający w dniu dzisiejszym nie pracuje, nie odbiera telefonu oraz nie odpisuje na maile. Czy w takiej sytuacji, jeśli wygram licytacje mogę od razu zwrócić ten produkt nie ponoszą żadnych odpowiedzialności finansowych oraz innych? Co zrobić w takiej sytuacji? Proszę o pomoc.
To licytacja na Allegro Lokalnie? Jeśli tak, po jej wygraniu i upływie 5 dni bez wpłaty, umowa będzie automatycznie rozwiązana i nie poniesiesz żadnych konsekwencji.
Jeśli to Allegro zwykłe i zakup od firmy, będziesz mógł natychmiast po wygranej wysłać mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy i nie płacić.
Jeśli zakup od osoby prywatnej, umowa będzie obowiązywała i pozostanie tylko porozumienie ze sprzedającym. Możesz też zalicytować ponownie i zmniejszyć swoje maksimum tak, aby przebicie było minimalne, tylko o kwotę postąpienia - być może ktoś Cię przelicytuje.
Jest to zwykłe Allegro oraz licytacja od firmy. Czy jeśli od razu wyślę mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy będą z tego tytułu jakieś konsekwencje prawne lub finansowe? Oraz takie oświadczenie znajdę w szczegółach zakupione produktu, tak? (kupione -> szczegóły -> zwrot części lub całości towaru)
Tak, w tym przypadku możesz natychmiast po wygranej zrezygnować bez żadnych konsekwencji.
Odstąpienie od umowy zakupu przedmiotu.
Po zakupie;
Sprawdź, czy będzie dostępna ta metoda;
Jeśli nie będzie takiej opcji;
Super! Ślicznie dziękuję za pomoc! Bardzo to doceniam! Ostatnie pytanie ile godzin/dni mam na odstąpienie od umowy? Licytacja kończy się dzisiaj za kilka godzin.
@never0411, spróbuj jeszcze przez ten link co podałem, może się uda wycofać z poziomu kupującego 🙂
Wysłałem prośbę do sprzedającego od razu po sytuacji, która nastąpiła. Niestety jak pisałem to firma i dzisiaj nie pracują, nie odbierają telefonu oraz nie odpisują na maile 😞
Zgodnie z przepisami 14 dni od odebrania towaru. Jeśli go nie opłacisz i nie obierzesz, najlepiej zrób to jak najszybciej, choć nic się nie stanie, jeśli odstąpisz od umowy po kliku dniach.
Ślicznie dziękuje za pomoc! Otrzymałem pomoc, której oczekiwałem. Dziękuje 🙂
Jeżeli aukcja kończy się nie-w-weekend, to sprzedający jeszcze zdąży cię z niej usunąć 🙂
A jak tak, to pewnie jeszcze się pojawi 🙂
A czekaj czekaj.. wejdź tu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/licytuje
@xyz96, zwykle tematy AL są w Allegro LOLkarnie -> Dyskusje Kupujących 🙂
Bardzo dziękuję za przypomnienie 🙂
Czy firma może brać udział w licytacji?