Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Po 2 latach bezproblemowych zakupow na allegro...zostałem oszukany. Sprawa wygląda nastepująco, znalazłem ogloszenie na **piiip**, sprzedawca zaproponował mi wystawienie jego przedmiotu na allegro lokalnie z ochroną kupującego, zgodziłem się, wysłał mi na maila link do ogloszenia na allegro lokalnie z przedmiotem ktory chciałem kupić a więc wypisałem adres oraz dane i przeszłem do płatności za pomocą blika, zrobiłem przelew na 500zł, zapytałem sprzedawce czy przelew dotarł (na allegro wyskoczył mi komunikat że transakcja nie powiodła się a z konta bankowego odleciało mi 500zł), napisał mi że nie, byłem bardzo zdziwiony poniewaz nigdy nie miałem z tym problemu, napisał mi że czasami allegro tak ma i że jak zapłaci się drugi raz to wszystko będzie działało i przelew dotrze do niego,dopisał że allegro samo zwróci mi 500 zł w przeciągu 3 dni, zmienił cenę z 500zł na 250zł, kupiłem jakby ten przedmiot ponownie płacąc blikiem ponownie 250zł (znowu wyskoczył mi komunikat że transakcja się nie powiodła a z konta odleciało mi 250 zł). Zapytałem się go czy przelew dotarł, odpisał że tak i że idzie wysłać paczkę. Pisałem do sprzedawcy na mailu czy nadał paczkę...nic nie odpisał. Dodam że w aplikacji bankowej weszłem w szczegóły transakcji gdzie wyczytałem że pieniądze trafiły do Poznania, a lokalizacja na **piiip** była na wojewodztwie mazowieckim. W allegro w zakładce moje zakupy nie ma tego ogłoszenia że zostało kupione przezemnie. Konto sprzedającego na **piiip** zostało wyłączone, nie mam z nim kontaktu, 0 informacji o przesyłce a z konta wyleciało mi ponad 750zł...został jeden dzień do upływu czasu by sprzedający podał paczkę do paczkomatu...jeśli tego nie zrobi...co ja mogę zrobić by odzyskać pieniądze? Proszę o pomoc iż nie jest to mała jak dla mnie suma...dziekuję!
@Client:98873232 nic nie zrobisz, leć na policję o kasie możesz zapomnieć 😞 to jest wyłudzenie na podstawie podrobionego linku z podrobioną stroną allegro 😞
@Client:98873232 Ciekawie opisujesz ale widzę że kliknąłeś w podany przez sprzedającego a tak działają oszuści i jak nie masz zakupu na Allegro to wszystko wskazuje że zostałeś oszukany, a podaj ten link tu. Zostaje Ci zgłoszenie na Policję.
To nie są linki do Allegro tylko do strony platnosc-zakupy247.pl
zostałeś oszukany niestety była se ta kasa zostaje zgłosić 286 kk na policji @Client:98873232
To nie był zakup na allegro. Dostałeś linka do fałszywej strony która tylko imitowała serwis allegro.
Możesz to zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się nie nastawiaj niestety 😕